Nepravomoćno

Vozaču osam godina zbog smrti humanitarke

02.12.2016.
u 09:00

Županijski sud u Sarajevu jučer je na osam godina zatvora nepravomoćno osudio 20-godišnjeg Kerima Mudželeta iz Sarajeva, optuženoga da je u lipnju prošle godine, na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH, autom usmrtio Jelenu Opričić (26) iz Kladova u Srbiji, a njezina prijatelja Jorga Eistfelda Reschkea (31) iz Berlina teško ozlijedio, obznanio je sudac Jasenko Ružić napominjući kako je Kerimu u kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru te su mu još izrečene tri godine zabrane upravljanja vozilom. Kao olakšavajuću okolnost je naveo njegovu dob i to što prije nije osuđivan, a kao otežavajuću to što je višestruki prijestupnik u prometu. Inače, Kerim je već od ranije bio poznat policiji po 17 teških prekršaja u prometu, a nesretnih dvoje stranaca, koje je čekalo tramvaj na stajalištu, u Sarajevu se našlo zbog humanitarne akcije. Prema svemu sudeći, u ovom se slučaju radilo o suludoj utrci dvojice vozača kroz središte grada. Taksist Zufer Šišić je kao svjedok ispričao kako je tu kobnu noć tamnog peugeota i sivog audija prvi put vidio na semaforu kod katedrale kada su prošli kroz crveno svjetlo.

- Stajao sam dok je bilo crveno svjetlo na semaforu kada je pored mene prošao tamni peugeot, a potom i sivi audi. Kada se upalilo zeleno svjetlo na semaforu, nastavio sam voziti za njima i kod zgrade Predsjedništva, na raskrižju za Džidžikovac, ugledao ponovno ta dva vozila. Potom sam čuo škripu guma, jak udar i vidio tamni oblak dima. Izletio sam iz auta i ugledao djevojku ispod auta. Vidjela joj se noga i papuča. Kod kioska je ležao ozlijeđeni mladić i ja sam prišao pomoći. Pored peugeota je stajao mladić koji se držao za glavu, zapomagao i bio je u teškom psihičkom stanju, rekao je Šišić pokazujući na vozača Kerima. Svjedok je negirao da je vidio kako je taj audi u vožnji prepriječio put peugeotu, a na što sugerira obrana. Majka optuženoga Šahzema Mudželet svjedočila je da je ona vlasnica peugeota 206 koji je Kerim vozio.

- Kerim je kući obično dolazio oko 11 sati uvečer. Tu noć je kasnio i nazvala sam ga na telefon. On mi je kazao da je išao ispratiti prijatelje na ekskurziju ispred Druge gimnazije te da vozi kući. Nedugo poslije razgovora pozvao me nepoznati broj i javio se Kerim. Kazao je da je imao strašnu prometnu nesreću i bio je sav izbezumljen, kazala je majka Šahzema. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?