ZA JAČI IMUNITET

Volite toplu čokoladu? Liječnica otkriva kako da je napravite zdravijom

shutterstock
04.12.2021.
u 15:13

Samo jedna žličica posebnog praha može doprinijeti jačanju imuniteta i uravnotežiti crijevnu mikrofloru.

Ako svaki dan uživate u vrućoj čokoladi ili šalici toplog kakaa, liječnica integrativne medicine dr. Bindiya Gandhi savjetuje da ju začinite s 'reishi' prahom; usitnjenim gljivama koje na prirodan način osnažuju imunitet i pomažu ravnoteži crijevne mikroflore.

- Reishi je izvrstan adaptogen koji se dodaje raznim čokoladama u prahu, a dokazano je da podržava imunološki sustav, ublažava stres, potiče dubok san, povećava energiju i još mnogo toga - objasnila je Gandhi za portal Mind Body Green, a što se tiče drugih začina čokoladi, preporučuje kurkumu koja sadrži protuupalna svojstva koja pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i cimet koji podržava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

1 šalica mlijeka

Prstohvat cimeta 

1 žličica kurkume u prahu

1 žličica kakao praha

1 žlica reishi praha

1 do 2 žličice manuka meda

Prokuhajte sve sastojke, pa pomiješajte ručnim blenderom dok tekućina ne postane pjenasta. Kad se čokolada malo ohladi, dodajte joj med.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije