U protekla 24 sata

Vodostaj Save u blagom opadanju, u Mostaru dva požara, izvorišta vode u Bihaću zamućena

sava
Foto: VL FOTO
25.10.2015.
u 12:08

U Mostaru su bila dva požara i to jedan u Rodoču, gdje je od 14 do 16 sati gorjela trava i nisko raslinje, a drugi u ulici Kralja Tomislava u 16 sati gdje je gorio otpad

Vodostaj rijeke Save i dalje je u blagom opadanju kroz Posavsku županiju. Prema dnevnom izvješću Federalne uprave civilne zaštite, visina vodostaja izmjerena jutros u 07.00 sati, na vodomjernim stanicama iznosila je: Bosanski Brod 563 cm (pripremno stanje), jučer 568 cm, Bosanski Šamac  365 cm (normalno stanje),  jučer 376 cm, i Orašje 604 cm (pripremno stanje), juče 616 cm.

Požari

U Mostaru su bila dva požara i to jedan u Rodoču, gdje je od 14 do 16 sati gorjela trava i nisko raslinje, a drugi u ulici Kralja Tomislava u 16 sati gdje je gorio otpad. U Zenici je bila jedna manja intervencija vatrogasaca, gdje je gorio otpad. Također je i u Tuzli bila jedna intervencija gašenja požara na zapaljenom automobilu u ul. Damira Hadžibeganovića. Požar je lokaliziran i ugašen, a u Živinicama je IVJ-a Đurđevik imala intervenciju na gašenju požara zapaljenih guma i niskog raslinja. Požar je lokaliziran i ugašen. Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo u izvještajnom periodu imala je jednu manju intervenciju na gašenju otpada.

Bihaćka izvorišta vode zamućena

Zbog povećanih padalina, na području Grada Bihaća došlo je do povećane izdašnosti i do pojave mutnoće vode na izvorištima: Klokot, Privilica, Ostrovica i Trebljenik. I dalje se preporučuje potrošačima da prokuhavaju vodu prije uporabe za piće.

Pronalazak neeksplodiranih ubojnih sredstava

Jučer je, iz Policijske stanice Jablanica, pristigla prijava o pronalasku jedne ručne bombe i 20-ak metaka, kalibra 7,62 mm. Navedena neeksplodirana ubojna sredstva  pronađena su u mjestu Mirci. O prispjeloj prijavi izviješten je TUN tim Mostar “A“, kao i Tim za uništavanje eksplozivnih sredstava FUCZ-e Sarajevo.

Sumnjiva smjesa

Jučer, oko 15 sati, izvjesni Ivan Herman, primijetio je da avion u naletu iznad Glamoča, izbacuje neku smjesu poput paučine. Imenovani je dio smjese pokupio u plastičnu vrećicu i predao u Policijsku stanicu Glamoč. Djelatnici Policijske stanice Glamoč navedeni materijal predali su Zavodu za javno zdravstvo, Herceg - bosanske županije. O rezultatima za spomenuti materijal slijedi naknadno izvješće, saopćila je Federalna uprava civilne zaštite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije