Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Voditelj Misije IOM-a u posjetu GPBiH

01. prosinca 2015. u 10:21 0 komentara 100 prikaza
sastanak

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i zamjenik ravnatelja GPBiH Zijad Srabović 30. 11. 2015. godine sastali su se sa subregionalnim koordinatorom za Zapadni Balkan Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i voditeljom Misije u BiH Gianlucom Roccom.

Na sastanku je razgovarano o novom IOM-ovom projektu čiji je cilj jačanje kapaciteta Zajedničkog centra za analizu rizika u kojem participira i GPBiH. Projekt koji financira Vlada Velike Britanije, bazirat će se na jačanju kapaciteta u analizi rizika u odsječku borbe protiv krijumčarenja. Planirano je da se realizira do kraja ožujka 2016. godine.

Na sastanku je razgovarano i o drugom projektu IOM-a « Izgradnja kapaciteta i jačanje suradnje između agencija za sprovođenje zakona Republike Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Republike Srbije» čije je realiziranje predviđeno do konca 2016. godine.

Podsjećamo na to da su u sklopu ovog projekta krajem rujna 2015. godine GPBiH donirana tri službena plovila za nadzor plave granice.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.