VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA VEČERNJEG LISTA ‘DARUJMO IM DOM’

Vlč. Džalto: Uvijek je potrebno podržati projekte u koje su uključeni mladi

28.12.2016.
u 07:00

Novi darovatelji svakodnevno se javljaju s ciljem pomoći izgradnji Studentskog doma Dompes u Mostaru. Voditelj projekta fra Iko Skoko oduševljen je činjenicom da projekt jako brzo napreduje i da će iduće godine na blagdan svete Majke Terezije sve biti završeno. U velikoj akciji sudjeluje i Večernji list, a akcija se zove “Darujmo im dom”. Već u ovoj fazi ona se može nazvati itekako uspješnom. Posljednjih dana kontaktirali smo brojne svećenike iz BiH koji su nam dali svoju izjavu u povodu ovog velebnog projekta. U župi u Rankovićima kontaktirali smo vlč. Miljenka Džaltu. - Uručili smo jednu simboličnu donaciju uime župe. Uvijek podržavam projekte u koje su uključeni mladi i ovo je za dobrobit studenata. Važno je da studenti imaju gdje živjeti, učiti, družiti se i raditi, kazao je vlč. Džalto i čestitao na ovom vrijednom projektu zaželjevši sreću i uspjeh u budućem radu i završetku ovog projekta. Sve donacije, upute za uplatu dobrovoljnih priloga, troškovnik i stanje izvedenih radova potpuno su javni i svakomu dostupni na web stranici www.dompes-mo.com kako bi svi darovatelji mogli provjeravati kako se troše njihovi prilozi.

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara pokrenuo je gradnju Dompesa dragovoljnim prilozima kako bi se omogućilo studiranje studentima slabijeg imovnog stanja. Dom će imati 64 sobe za ukupno 150 studenata, 8 učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije na oko pet tisuća četvornih metara na šest etaža - od podruma, prizemlja, četiri kata do mansarde. Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju. Pučka kuhinja i centar za dijalog bit će važne sastavnice Dompesa, ali i društvenog života Mostara. Centar za dijalog zamišljen je kao mjesto rasprava, upoznavanja i prožimanja naroda, vjera, kultura, manjinskih skupina i različitosti uopće.

Dompes su projektirali Davorin Smoljan i Marijan Antunović iz “Arhitekta” iz Mostara, a građevinske radove izvodi tvrtka “Građevinar” iz Mostara. (Žan)•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije