Vlada FBiH

Vladi HNŽ ustupljene ovlasti u „Salus Hotel Stella“ Neum

18.01.2018.
u 15:01

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je suglasnost na Sporazum o ustupanju ovlasti u gospodarskom društvu HUTP „Salus Hotel Stella“ d.o.o. Neum i za njegovo potpisivanje ovlastila premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Federalna vlada donijela je Uredbu o izmjenama Uredbe o vršenju ovlasti u gospodarskim društvima s učešćem državnog kapitala iz nadležnosti Federacije BiH kojom je brisala gospodarsko društvo HUTP „Salus Hotel Stella“ d.o.o. Neum s liste gospodarskih društava nad kojima je, praćenje rada, upravni nadzor nad općim aktima, monitoring i podnošenje izvještaja Vladi Federacije BiH vršilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je donijela Odluku o dopunama odluke o utvrđivanju liste gospodarskih društava kojom je gospodarsko društvo HUTP „Salus Hotel Stella“ d.o.o. Neum uvrstila u popis društava nad kojima ovlasti i obveze po temelju državnog kapitala vrši Vlada HNŽ. Da bi ove promjene bile izvršene u registru Općinskog suda u Mostaru potrebno je da Vlada HNŽ s Vladom Federacije BiH zaključi Sporazum o ustupanju ovlasti u ovom gospodarskom društvu, na osnovu kojeg će Vlada Federacije BiH biti brisana u registru Suda kao vršitelj ovlasti i obveze po osnovu državnog kapitala, a upisana Vlada HNŽ.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma napravilo je prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Sporazum o ustupanju ovlasti u gospodarskom društvu HUTP „Salus Hotel Stella“ d.o.o. Neum.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?