uskoro i drugi krug

Vlada HNŽ-a primila 50% više od planiranog broja vježbenika

Vlada HNŽ-a
11.03.2020.
u 14:01

Iako je bio planiran prijam 100 vježbenika, Vlada je, s obzirom na to kako se na javni poziv prijavilo oko 600 kandidata, učinila dodatne napore kako bi u prvom krugu bilo primljeno 50% više o planiranog broja, tj. umjesto 100 njih 150 vježbenika

Nastavljajući projekt zapošljavanja pripravnika/vježbenika u sklopu kojega je, u ovom mandatu, primljeno oko 600 mladih visokoobrazovanih osoba Vlada HNŽ je, vodeći se ranije utvrđenim kriterijima, poglavito socijalnim statusom kandidata, duljinom čekanja na evidenciji službe za zapošljavanje, te pripadnošću obiteljima poginulih branitelja donijela Odluku o odabiru pripravnika/vježbenika u 2020. godini, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Iako je bio planiran prijam 100 vježbenika, Vlada je, s obzirom na to kako se na javni poziv prijavilo oko 600 kandidata, učinila dodatne napore kako bi u prvom krugu bilo primljeno 50% više o planiranog broja, tj. umjesto 100 njih 150 vježbenika uzimajući u obzir, uz spomenute kriterije, i potrebu ravnomjernog prijama vježbenika s područja cijele Hercegovačko-neretvanske županije, iz svih općina i gradova.

U više navrata apelirano je na potrebu zajedničkog djelovanja s gradovima i općinama u HNŽ, te isticano jedinstveno stajalište svih članova Vlade kako se samo zajedničkim naporima županijske i lokalnih vlasti (gradova i općina) mogu stvarati uvjeti za prvo zapošljavanje mladih i njihov ostanak na našim prostorima.

Nažalost, angažiranje jedinica lokalne samouprave, u iznimno bitnom projektu zapošljavanje vježbenika, u najvećem je dijelu izostalo.

Razumijemo nezadovoljstvo dijela kandidata koji u prvom krugu nisu primljeni, ali iznova napominjemo kako su, u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje i Službom za zapošljavanje HNŽ, osigurana sredstva za prijam dodatnoga, značajnijeg, broja pripravnika/vježbenika s Liste kandidata koji ispunjavaju uvjete.

Planirano je da kandidati, izabrani odlukom Vlade, u drugom krugu otpočnu obavljati pripravnički/vježbenički staž već u travnju 2020. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije