LIVNO

Vlada HBŽ-a odobrila 400.000 KM Županijskoj bolnici 'Fra Mihovil Sučić' za nabavku mamografa

03.04.2024.
u 15:48

Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) je na današnjoj sjednici donijela j Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a za realizaciju sredstava u županijskom Proračunu za ovu godinu u ukupnom iznosu od 400.000 KM u svrhu nabavke mamografa za potrebe Županijske bolnice ''Fra Mihovil Sučić'' u Livnu.

Također, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova  HBŽ-a za realiziranje sredstava u svrhu  pokretanja postupka javne nabave radova: ” Radovi na zgradi PP Bosansko grahovo-energetska učinkovitost ” ukupne procijenjene vrijednosti 90.000 KM.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegbosanske županije  za provedbu postupka Javne nabave usluga i to: izrada glavnog projekta PP Glamoč u ukupnom iznosu od 18.000 KM. Donesena je i Odluka  o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova  HBŽ-a za provedbu postupka javne nabave i to nabavka streljiva u ukupnom iznosu od 20.000 KM. Također, Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova  HBŽ za provedbu postupka javne nabave za nabavu sanitarnog materijala u ukupnom iznosu  od 15.000 KM na godišnjoj razini uz sklapanje ugovora na razdoblje od dvije godine, kao i  Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova  HBŽ-a za provedbu postupka javne nabave i to: nabavka osnovne opreme za nove policijske službenike, ukupnom iznosu od 24.000 KM.

Tijekom sjednice na prijedlog ministra Bože Perića jednoglasno je utvrđen Nacrt Zakona o lovstvu i upućen je u Skupštinu Hercegbosanske županije. Ovim Zakonom uređuje se gospodarenje lovištima i divljači, utemeljenje i dodjela lovišta, podjela lovišta, uzgoj, zaštita, lov i korištenje divljači i njezinih dijelova, katastar lovišta, lovnogospodarska osnova i planiranje, lovočuvarska služba, upravni i inspekcijski nadzor nad provedbom ovog Zakona, kaznene odredbe i druga pitanja od značaja za područje lovstva na području Hercegbosanske županije.

Utvrđen je prijedlog Odluke o određivanju datuma do kojeg su vlasnici bespravno izgrađenih građevina oslobođeni  plaćanja posebne naknade-troškova  postupka legalizacije. Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnovicama, stopama, načnu obračunavanja i plaćanja sredstva za ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja, kao i  Odluka o izmjeni Odluke o osnovicama, stopama, načinu obračunavanja i plaćanja sredstava za ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja

Vlada je donijela Odluku od odobravanju dodatnih sredstava Agenciji za privatizaciju za prvi kvartal 2024. godine u ukupnom iznosu od 19.800 KM. Donijeta je i Odluka o odobravanju  financijskih sredstava za ''Udrugu matematičara Ruđera Boškovića'' u svrhu financijske potpore za natjecanje mladih matematičara osnovnih i srednjih škola u ukupnom iznosu od 1.500 KM.

Na prijedlog Ureda predsjednika odobrena je i financijska pomoć župi ''Uznesenja Blažene Djevice Marije – Prisoje'' za proslavu 100 godina župe u ukupnom iznosu od 20.000 KM, kao i  pomoć srpskoj pravoslavnoj crkvi u selu Preodac Bosansko Grahovo u ukupnom iznosu od 1.500 KM, izvijestila je Vlada HBŽ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?