sjednica

Vlada Federacije BiH donijela niz odluka i zaključaka

Vlada FBiH
11.05.2023.
u 18:39

Na prijedlog Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Vlada Federacijie BiH je donijela Odluku o odobravanju raspoređivanja sredstava sa posebnog namjenskog transakcijskog računa u iznosu od 285.901,23 KM za projekt „Povećanje ulaganja u javne objekte s niskom emisijom ugljika u BiH 2018-2026“, otvorenog kao podračun u okviru JRT ovom ministarstvu.

Federalna vlada donijela je Odluku o davanju suglasnosti na Kolektivni ugovor za područje telekomunikacija, te za njegovo potpisivanje ovlastila federalnu ministricu prometa i komunikacija Andrijanu Katić.

Donesenom Odlukom o dopunama Odluke o davanju ovlaštenja punomoćniku za zastupanje Vlade Federacije BiH na Skupštini Gospodarskog društva BH Telecom d.d. Sarajevo, danas je opozvana punomoć dana 27. travnja ove godine za učešće punomoćnika Vlade na Skupštini ovog gospodarskog društva.

Za učešće u radu i odlučivanju na predstojećoj Skupštini Gospodarskog društava Aluminij d.d. Mostar danas je opunomoćena Amela Mikulić.        

Vlada je svojom današnjom odlukom na neodređeno vrijeme, bez naknade, dala nekretnine u Doglodima, općina Ilidža, na korištenje Sudskoj policiji FBiH. S ovim prestaje važiti ranija odluka o davanju na privremeno korištenje ovog zemljišta s objektima Vrhovnom sudu FBiH za potrebe Sudske policije. Radi se o objektima i zemljištu koji su u zemljišnim knjigama upisane kao vlasništvo Federacije, a Vlada je odluku donijela na zahtjev Sudske policije FBiH da se izvrši usklađivanje zemljišno-knjižnog i katastarskog stanja, te izmijeni ranija odluka o davanju na privremeno korištenje ovih nekretnina.

Donesena je i Odluka o davanju na petogodišnje besplatno korištenje poslovnog prostora u Mostaru Savezu gorskih službi spašavanja u BiH. Radi se o prostoru u ulici Kralja Tomislava, površine 102,85 metara kvadratnih, za koji se Savez obratio Vladi sa zahtjevom za produženje ugovora, s obzirom na istek perioda od pet godina na koji je ovaj prostor ranije već dan na korištenje tom savezu.

Vlada se danas, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, upoznala s informacijom o potrebi izdvajanja sredstava Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba - Drin, s ciljem realizacije projekta „Izgradnja stambenog kompleksa Odjel B - Urlenike“. Zaduženo je ovo ministarstvo da u suradnji s Federalnim ministarstvom financija u narednih 30 dana iznađe način za osiguranje neophodnih sredstava u svrhu realizacije dijela ovog projekta. 

Vlada je primila na znanje informaciju Federalnog zavoda za zapošljavanje o rezultatima realizacije Programa dugoročnih plasmana za poticaj zapošljavanja iz sredstava revolvinga (stanje na dan 31.12.2022. godine).

Na prijedlog Federalnog ministarstva pravde, Vlada je usvojila informacije Sudske policije u FBiH, te donijela zaključke kojim je odobrila nastavak natječajne procedure za prijem 57 službenika Sudske policije po osnovu Javnog  atječaja od 08.03.2023. godine za prijem kandidata - kadeta, te nastavak natječajne procedure za prijem dva državna službenika u Sektoru za pravne, računovodstvene i opće poslove i Jedinici za sigurnost i zaštitu Sudske policije u FBiH.

Na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, Vlada je donijela zaključke kojim se daje suglasnost ovom ministarstvu za nastavak započetih natječajnih procedura za prijem i postavljenje državnih službenika, te Federalnom zavodu za zapošljavanje za nastavak započetih javnih procedura i prijema u radni odnos za radna mjesta tajnik ureda direktora i stručni suradnik za poslove planiranja. Dana je suglasnost i JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić da u svrhu neometanog rada i funkcioniranja ustanove provede natječajne procedure za prijem četiri zaposlenika u radni odnos (šef Pravne službe, njegovatelj, socijalni radnik, vešarica).

Vlada se upoznala i o stupnjurealizacije zaključka u vezi sa obustavom natječajnih procedura od 4. svibnja ove godine, priopćenoje iz Vlade FBiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije