SMJEŠTAJ INSTITUCIJA

Vlada FBiH kupuje zgradu Staklene banke u Mostaru za šest milijuna KM

staklena banka
29.03.2017.
u 20:25

Ugovorne strane su odredile ukupnu kupoprodajnu cijenu od 5.990.000 KM, od čega je Vlada FBiH, kao kupac, već u vidu depozita uplatila deset posto, odnosno 580.948,20 KM

Vlada FBiH dala je premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću suglasnost za potpisivanje ugovora o kupoprodaji Staklene banke u Mostaru.

Ovo je učinjeno nakon što je Vlada 3. ožujka 2017. godine prihvatila informaciju Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH i konstatirala da su ispunjeni uvjeti za zaključenje ugovora o kupoprodaji "Staklene banke".

Ugovorne strane su odredile ukupnu kupoprodajnu cijenu od 5.990.000 KM, od čega je Vlada FBiH, kao kupac, već u vidu depozita uplatila deset posto, odnosno 580.948,20 KM, piše Klix.ba. 

Podsjećamo, još početkom prošle godine Povjerenstvo za izradu plana preseljenja Vlade FBiH uputilo je prijedlog da se institucije i službe Vlade FBiH u Sarajevu presele u zgradu Energoinvesta u naselju Pofalići, a da se sjedišta Federalne vlade u Mostaru presele u zgradu Staklene banke.

Iz Vlade FBiH u više navrata su upozoravali da se mora riješiti pitanje smještaja federalnih organa. Vlada FBiH vodila se time da se uzmu imovinsko-pravni odnosi gdje će se najmanje trebati ulagati. 

Kako je ranije rečeno, cilj je bio da se ne ide na parcijalna rješenja, nego na integralno rješenje kako bi se smanjili troškovi, što i jeste konačan cilj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije