Olujno nevrijeme pogodilo područje Bosanskog Petrovca

Vjetar iščupao krovišta sa zgrade socijalnoga stanovanja i dvorane budućega proizvodnog pogona

27.07.2023.
u 08:44

Olujno nevrijeme pogodilo je područje Bosanskoga Petrovca pričinivši goleme materijalne štete na stambenim i gospodarskim objektima. Tim povodom općinski načelnik i Stožer civilne zaštite proglasili su stanje prirodne nepogode i građane i gospodarske subjekte pozvali da nadležnom povjerenstvu prijave nastale štete. Na izvanrednoj sjednici Općinskoga vijeća zakazanoj za petak bit će razmatran Rebalans proračuna iz kojeg će biti osigurana sredstva za sanaciju krovišta zgrade socijalnoga stanovanja kojeg je vjetar potpuno raskrio.

Jak vjetar kršio je stabla drveća i čupao krovišta stambenih objekata među kojima i krov zgrade kolektivnoga stanovanja u kojem žive socijalno ugrožene obitelji u Bosanskom Petrovcu. Sve se odigralo u nekoliko trenutaka, kažu neki od stanara. 

- Bilo je to u roku pet minuta. Otud je val naišao i stajala sam na terasi, krovovi su odmah počeli letjeti, priča stanarka Mevlida Hodžić. 

Olujno nevrijeme prouzročilo je i prekid u opskrbi električnom energijom ali je ona poslije nekoliko sati
ponovno uspostavljena.  U tijeku je sanacija oštećenja javne rasvjete u dvorištu zgrade. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?