humanitarna akcija

Visoki dužnosnici, poznati estradnjaci, sportaši... za Banku koštane srzi

akcija
02.02.2016.
u 22:01

BiH je jedina zemlja u regiji koja nema banku koštane srži, a značaj postojanja ovakve banke je ogroman

Humanitarna akcija  "Srcem za banku koštane srži" održava se u Hotelu Terme Ilidža,u trajanju od 19:30 do 23:15 sati, uz direktan prijenos na programu televizije BiH.

"Za vrijeme emisije gledatelji putem telefonskih poziva doniraju sredstva. Na 40 kontakt telefona se javlja 80 poznatih osoba iz svih sfera društvenog života BiH i regije. Signal BHRT-a su preuzele i ostale televizijske kuće u Bosni i Hercegovini.  Gosti na manifestaciji su ambasadori projekta, predstavnici institucija sustava, privrednici iz javnog i privatnog sektora, poznate osobe iz svih sfera javnog života i predstavnici diplomatskog kora.

"Konkretno, svi građani BiH mogu pomoći ako dignu slušalicu i pozovu broj na koji će se neko javiti u studiju. Na taj način se doniraju 2 KM. Bitno je da se svi odazovemo ovom pozivu. Bitno je da solidarnost ide širom BiH.vo je trenutno najznačajniji projekt u Bosni i Hercegovini koji je podržan od institucija, privrednika u javnom i privatnom sektoru, vjerskih velikodostojnika i svih građana BiH.

Možete pozvati na brojeve telefona BH Telecom 090 291 090

M-tel 1433

HT Eronet- 092 890 890

Telemach-090 330 200

NVO MALA potpisala je Sporazume o suradnji s Federalnim ministarstvom zdravlja, Ministarstvom zdravlja Hrvatske, KBC Zagreb, Zakladom Ana Rukavina.

Tipizacije uzoraka krvi trenutno se rade u KBC Zagreb i do sada je tipizirano oko 1.000 uzoraka. Cijena jedne tipizacije je 400 eura, što znači da je do sada urađeno mnogo. Za sada je BH Registar sa tipiziranim uzorcima u sklopu Hrvatskog registra, što je još jedan pokazatelj koliko KBC Zagreb i Hrvatska istinski pomažu ovom projektu. Upravo u SKB Mostar, trebala bi biti smještena banka koštane srži. Šefica Odjela za transfuziologiju SKB-a Mostar, Jadranka Knežević, kaže kako je potrebno mnogo novca,ali da je sasvim sigurna kako će ovom akcijom, kao i brojnim donacijama ovaj veoma bitan centar uskoro moći otvoriti vrata za sve svoje pacijente, i to upravo u gradu na Neretvi. 

Do 21 sat, kako izravno prenose na BHT-u, prikupljeno je 9836 poziva. Najveći broj poziva ostvarila je upravo najstarija populacija u Bosni i Hercegovini. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?