tomislavgrad

Više požara na području općine Tomislavgrad

Jaki požar
ilustracija
12.12.2016.
u 16:00

Djelatnici Vatrogasnog društva i Šumarije Tomislavgrad na više lokacija unutar općine nastoje zaustaviti vatrenu stihiju koja se opasno približava borovoj šumi.

 Kako su za Fenu kazali tomislavgradski vatrogasci, trenutno je aktivan požar na planinskom dijelu Tušnice prema šumskom dijelu lokaliteta Kologaj gdje njihovi djelatnici skupa sa šumarima nastoje spriječiti ulazak vatre među borove.

 Jak vjetar, kako navode, onemogućava njezino saniranje te su ekipe od jučer na tom dijelu terena.

 Prema informaciji djelatnika Šumarije Tomislavgrad, drugi aktivni požar, na dijelu gospodarske jedinice Ljubuša, trenutno je zaustavljen. Međutim, jedan dio požara ide prema Munjevcu te je,  kako su kazali iz Šumarije, za očekivati da će tijekom dana doći u zonu vikendica Letičko poljice. Po njihovoj procjeni, trebali bi i na tom dijelu uskoro intervenirati, iako je riječ o vrlo velikoj fronti i nepristupačnom terenu.

 Tijekom vikenda saniran je požar u gospodarskoj jedinici Grabovica - Midena, a također se očekuje da će se moći ugasiti požar na Tušnici. Ako ne bude padalina, sutra bi se trebalo nastaviti gašenje požara na Ljubuši.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?