Sarajevo vino fest 2016

Više od više od 50 izlagača na festivalu vina i gastronomije

festival vina
FENA
25.02.2016.
u 20:29

Cilj festivala je promocija vinogradarstva, vinske industrije i kulture konzumiranja vina, promocija turističke i ugostiteljske ponude, proširenje gastro ponude u BiH

Deveti Međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo vino fest 2016" otvoren je danas u glavnom gradu BiH.

Na ovogodišnjem "Sarajevo vino festu" sudjeluje više od 50 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Španjolske, a očekuje se veliki broj posjetitelja koji će dva dana u atraktivnom festivalskom ambijentu moći uživati u odličnoj ponudi vrhunskih vinarija i gastronomskim specijalitetima prestižnih domaćih i regionalnih proizvođača hrane.

Uz posebne goste - istaknute vinare, enologe, somelijere, degustatore, kuhare, ugostitelje, turističke djelatnike, te javne osobe - eminentni stručnjaci će tijekom festivala održati posebno osmišljene vinske i kulinarske radionice.

Glasnogovornik "Sarajevo vino festa" Darko Košavić izjavio je kako mu je zadovoljstvo što je održavanje Festivala postala lijepa tradicija i što svake godine imaju sve više izlagača.

Istaknuo je da je Festival zauzeo "crveno slovo" u kalendarima svih ozbiljnijih ugostitelja, vinara, vinogradara i turističkih radnika, što im je i bio cilj.

Košavić je rekao da se na Festivalu redovitoo sklapaju poslovi, ali da nije riječ o nekim grandioznim projektima, kao i da se razmjenjuju iskustva i sklapaju nova prijateljstva.

Cilj festivala je promocija vinogradarstva, vinske industrije i kulture konzumiranja vina, promocija turističke i ugostiteljske ponude, proširenje gastro ponude u Bosni i Hercegovini, kao i poboljšanje ukupnog imidža BiH, te promocija i razvoj sajamskog i festivalskog turizma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?