ažurirani podaci

Više od 95 tisuća blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH

računi
04.01.2020.
u 11:39

Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, prema kojima je blokirano 95.256 računa poslovnih subjekata, dok 51.943 tvrtke imaju blokiran bar jedan račun, javlja Srna. 

I u ovom mjesečnom izvješću o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Banke, koji sadrži 3.811 stranica, kao i ranije, navedene su pravne osobe iz različitih oblasti, među kojima gospodarska poduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, udruženja, te subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima. 

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno s 3. prosincem prošle godine bila su blokirana 95.072 računa poslovnih subjekata, dok je 51.821 tvrtka imala blokiran barem jedan račun. 

U prvom izvješću Centralne banke, objavljenom početkom studenog 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 tvrtke imale barem jedan blokiran bankovni račun. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?