Intervju predsjednik Uprave HT Eroneta

Vilim Primorac: Prihodi su povećani na 223 milijuna, dobit je 7,6 mil. KM

30.06.2017.
u 06:58

Skupština Hrvatskih telekomunikacija d. d. Mostar održana je jučer u Mostaru i na njoj su predstavnici vlasnika, sukladno utvrđenom dnevnom redu, usvojili sve odluke. Predsjednik Uprave Vilim Primorac zadovoljan je rezultatima.

HT Eronet u prvih pet mjeseci ove godine bilježi pozitivan trend i povećanje prihoda. Ono što ste isticali kao jedan od zadataka vaše Uprave - stabilizaciju poslovanja i povećanje prihoda, ostvaruje se. Imate razloga za optimizam?!

- Svakako, HT Eronet u proteklom razdoblju bilježi povećanje prihoda u odnosu na plan od 10% na 223 milijuna KM. Dakle, sukladno ostvarenjima na kraju svibnja 2017., s pravom možemo istaknuti kako smo ostvarili postavljene planske vrijednosti, kako s aspekta prihoda tako i s aspekta broja korisnika.
Podsjetimo, i prošle smo, 2016. godine poslovali pozitivno i ostvarili dobit od oko 7,6 milijuna KM. Ono što slobodno možemo istaknuti jest da je stabiliziran negativni trend poslovanja na -1,3% u odnosu na 2015. godinu. Prihodi su povećani u svakom ključnom segmentu, uz stalni rast korisničke baze. Ključne su troškovne kategorije smanjene te je uvedena optimizacija troškova. Ukupni trošak smanjen je za -4 milijuna KM po svim kategorijama. Neto dobit povećana je uslijed promjene modela prodaje uređaja/subvencije, a i neto dobit iz operativnoga poslovanja je pozitivna. Ono što želim istaknuti jest da znatan pozitivan utjecaj na poslovanje imaju strateški projekti, tj. jasno definiranje ključnih projekata kompanije, a fokus je na stabilizaciji te uvođenju i jačanju novih poslovnih segmenata (ICT)...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije