Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vijeće ministara danas o proračunu, smanjenju carina, dodatku na plaću...

29. lipnja 2022. u 08:08 0 komentara 283 prikaza
vijeće ministara

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Izvješće o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za period I - VI 2021. godine, kao i Izvješće o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za period I - IX 2021. godine.

Trebao bi biti razmatran i Okvirni sporazum/Nacrt osnova za zaključivanje Okvirnog sporazuma o financijskom partnerstvu između Europske komisije i BiH o posebnim aranžmanima za provedbu financijske pomoći Unije BiH u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA III).

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila do 31. prosinca 2022. godine.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Prijedlog odluke o utvrđivanju visine posebnog dodatka na plaću policijskim službenicima u policijskim organima BiH i državnim službenicima u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu koji obavljaju poslove koji su u neposrednoj vezi s operativno-istražnim poslovima.

Na dnevnom redu bi se, između ostalog, trebao naći Prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u BiH za 2022. godinu; Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. prosincca 2021. godine, kao i Izvješće o realizaciji sredstava za saniranje ekonomskih šteta uzrokovanih epidemijom COVID-19 dodijeljenih iz proračuna 2020. godine, sačinjen na osnovu izvještaja drugih razina vlasti o realizaciji istih u tijeku 2021. godine.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.