Predsjedateljica Vijeća ministara BiH obratila se putem video veze sudionicima sastanka lidera o europskom Planu rasta za Zapadni Balkan

VIDEO Krišto: Povijesna prilika za jačanje ekonomije i brži pristup EU

22.01.2024.
u 11:29

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto obratila se putem video veze sudionicima sastanka lidera o europskom Planu rasta za zapadni Balkan, koji se održava danas u Skoplju, a tom je prilikom uputila iskrene i srdačne pozdrave sudionicima konferencije, uključujući i premijere i predsjednike iz regije s kojima je već imala priliku osobno razgovarati proteklog tjedna u Davosu tijekom održavanja svjetskog ekonomskog foruma.

-Na temelju naših dosadašnjih mnogobrojnih obveza i razgovora, pa i na ovu temu, jasno je kako smo svi skupa svjesni značaja iskrenog dijaloga i nužnosti našeg bliske suradnje, kako u unutar regije, tako i s Europskom unijom. Činjenica da imamo ovakvo visok stupanj usuglašenosti, pa čak i konsenzusa kada je u pitanju pristup, nadogradnja i implementacija novog plana rasta za zapadni Balkan, je dodatno ohrabrenje i poticaj za sve nas na dodatni rad, naglasila je Krišto. Poručila je kako budućnost ove regije ovisi  primarno o našoj spremnosti da nastavimo suradnju koja će omogućiti da pronalazimo kompromise za trajna i održiva rješenja.

U vremenu koje dolazi, svakako je dobro da svi skupa ovo vidimo, dodala je, i kao povijesnu priliku koje će omogućiti unaprjeđenje  ekonomija te kao alat koji će pomoći u procesu bržeg pristupanja Europskoj uniji što je u Bosni i Hercegovini od iznimnog značaja dok se očekuje žurno otvaranje pregovora. Najavila je i kako je BiH danas i sutra  domaćin predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen, kao i premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i kao i premijeru Nizozemske Mark Rutteu. Na kraju je još jednom uputila pozdrave uz uvjerenje kako će se  dosadašnja dobra kvalitetna i na budućnost usmjerena suradnja nastaviti u razdoblju koje je pred nama.

Obraćanje predsjedateljice Krišto pogledajte u videu ispod: 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije