CVIJANOVIĆ:

Vezati Mehanizam koordinacije i MMF je sarajevski bezobrazluk

Željka Cvijanović
19.07.2016.
u 07:30

„Suštinske odluke u Bosni i Hercegovini moraju se donositi konsenzusom i nećemo pristati na ucjene iz Sarajeva, rekla je premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ona je, kako javlja Federalna televizija, naglasila da RS ne pristaje na uvjetovanje i da će mehanizam koordinacije biti onda kada se obje strane dogovore.

Komentirajući odluku Bakira Izetbegovića kazala je da Pismo namjere nije ni u kakvoj vezi sa SSP-om i Mehanizmom kordinacije. Ukoliko Pismo namjere ne bude potpisano, Odbor direktora MMF-a neće 27.srpnja razmatrati aranžman s BiH.

„Priča oko povezivanja Mehanizma koordinacije s MMF-om je jedan klasični sarajevski bezobrazluk. Nema tu nitko nikakav ekskluzivitet, to što su sebi zamislili ili umislili ljudi koji sjede na razini BiH kako oni trebaju nešto nuditi, a mi nešto prihvaćati, to je pogrešan koncept, to nije koordinacija, dakle, koordinacije će biti onda kad se usuglasimo. Političko Sarajevo zahtjeva da odustanemo od konsenzusa, a mi nećemo odustati od konsezusa zato što kada odustanete od konsenzusa to znači da otvarate vrata preglasavanju“, rekla je Cvijanović.

Ključne riječi
MMF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?