Na 3. Bosanskokruspkoj Una-regati sudjelovalo oko 700 raftera

Veslajući u čamcima, u ljepotama modro-zelene krajiške ljepotice uživali rafteri iz Hrvatske, Srbije, Njemačke, SAD-a…

19.07.2023.
u 19:53

Bosanska Krupa je ovih dana centar turističko-kulturnih zbivanja u Unsko-sanskoj županiji. Gradska uprava Bosanske Krupe i Centar za kulturu, obrazovanje i informiranje organizirali su Treću Bosanskokrupsku Una-regatu u kojoj je ove godine sudjelovalo oko sedam stotina raftera raspoređenih u osamdeset i šest plovila. Jedan je ovo od najvažnijih turističko-zabavnih događaja u ovom gradu. Treća Bosanskokrupska Una- regata okupila je mnoštvo sudionika iz mnogih bosanskohercegovačkih gradova i regije koji su ovdje došli kako bi uživali u ljepotama rijeke Une i ovoga kraja.

„Proveli smo puno vremena u vodi i na vodi. Imali smo priliku i plivati“

 – Odlično je, kao i svake regate do sad, kaže jedna od rafterki. Jedna od sudionica 3. Bosanskokrupske Una-regate stigla je iz Sjedinjenih država.

– Startali smo rano ujutro. Sudjelovali smo s brojnim rafterima. Proveli smo puno vremena u vodi i na vodi. Imali smo priliku i plivati. Sve je bilo sigurno, kaže ova rafterka. U čamcima je bilo puno raftera iz Republike Hrvatske, Srbije, SR Njemačke. Vodena karavana je krenula od Salihovca gdje su podijeljeni oprema i čamci te lunch-paketi. Nakon toga, čamci su stigli u kamp na velikoj adi gdje je za sve sudionike priređena večera i prigodan glazbeni program. 

- Međunarodna Una-regata zasigurno je brend Županije i teško se njome porediti, ali mi stvaramo svoj brend jer ne možemo živjeti samo od jedne manifestacije nego moramo stvarno ponuditi turistima da imaju što više manifestacija pa smo krenuli u još neke projekte. Prošle godine smo organizirali promotivnu regatu iz Bosanske Krupe do Bosanske Otoke. Tu smo za nekih dva sata rasprodali sigurno 200-300 ljudi. Ove godine ćemo poduplati broj raftera a 6. kolovoza ćemo upriličiti mini-regatu na plovnoj stazi dugoj osam kilometara koja će se voziti nekoliko sati. Kreće s ovoga mjesta a rafteri će veslati do cilja u Bosanskoj Otoci. Time i ovaj gradić promičemo kao turističku ponudu i turistički potencijal, kaže Tarik Halkić, ravnatelj Centra za kulturu, obrazovanje i informiranje Bosanska Krupa.

Bosanskokrupska Una-regata postaje prepoznatljiv brend ovoga kraja čija je organizacija iz godine u godinu sve bolja. Uz izravne sudionike, veliki broj Krupljana se okupio kako bi s obale pratio karavanu koja je koncertom domaćih glazbenika okončana u večernjim satima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije