ima rješenja

Velik trbuh ne znači da si odmah nakupila kilograme: Evo u čemu je stvar

21.01.2018.
u 21:17

Ako ti se čini da ti je trbuh povećan, jedan od razloga može biti i nadutost. Možda se uopće nisi udebljala nego te samo muče crijeva i vjetrovi koji izazivaju osjećaj nelagode i napuhnutosti. Evo koji su mogući razlozi:

Hrana

Često smo napuhnute od određenih namirnica te teške i začinjene hrane koja nam radi probleme u crijevima. Možda niti ne znaš da ti smeta gluten, grahorice ili meso. Obrati pažnju koja ti hrana zadaje najviše muke i napuhuje crijeva, piše Net.hr. 

Količina hrane

Ako cijeli dan ništa ne jedeš pa se natrpaš kad dođeš doma, ova navika također može negativno utjecati na probavu. Tijelo voli balans, što znači da ne voli biti gladno, ali ni pretrpano.

Možda ne bi rekla, ali šećer i Co2 u gaziranim pićima jako napuhuju crijeva i pogoduju stvaranju bakterija koje uzorkuju vjetrove. Okreni se vodi, čajevima s medom i prirodnim sokovima.

Alkohol

Ne moramo posebno napominjati da alkohol izaziva nadutost jer si to vjerojatno već iskusila. Nakon veće količine mogu te mučiti vjetrovi, a trbuh će ti izgledati puno veći. Samo budi umjerena i to je to.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?