Livno

Veleposlanik Koreje u RH Won-sup Park HBŽ-u, domovima zdravlja u Livnu i Drvaru, donirao dva ambulantna vozila

13.01.2017.
u 09:00

Obećanje, koje je predstavnicima Hercegbosanske županije u srpnju 2016. godine tijekom posjeta Drvaru i Bosanskom Grahovu dao veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Won-sup Park, realizirano je u prvoj polovini siječnja ove, 2017. godine.

Naime, obavljena je primopredaja dvaju ambulantnih vozila koja su donirana Crvenom križu Hercegbosanske županije, a koristit će ih domovi zdravlja u Livnu i Drvaru.

Nastavak suradnje

Nastavak je to suradnje na projektima koje financira Republika Koreja, a koji se odnose uglavnom na socijalnu oblast. Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić izrazio je zadovoljstvo posjetom korejskoga veleposlanika te, uz riječi dobrodošlice, izrazio nadu da će vozila biti na korist svima koji žive na području Hercegbosanske županije i da će, zahvaljujući toj donaciji, zdravstveni djelatnici imati veću mogućnost za pružanje kvalitetnijih zdravstvenih usluga.

Uz zahvalu Republici Koreji i osobnom angažmanu njezina veleposlanika u Zagrebu Dalić je, među ostalim, kazao:

- S obzirom na raspoloženje veleposlanika, želim da se naša suradnja nastavi i u budućnosti. Dosadašnja suradnja je, i s članovima Vlade Hercegbosanske županije i s načelnicima općina, bila dobra te nema razloga da ne bude i bolja. Inače, veleposlanik Republike Koreje Won-sup Park je prije sedam mjeseci prvi put boravio na području Hercegbosanske županije, a inače suradnja s Hercegbosanskom županijom počela je 2015. godine posredstvom UNDP-a kada smo popratili otvaranje prethodno uređenih informatičkih centara za mlade u Bosanskom Grahovu, Glamoču i Drvaru.

Dva ambulantna vozila su njihov drugi doprinos, istaknuo je ovom prigodom veleposlanik Won-sup dodavši kako su vozila potpuno opremljena za oživljavanje te je izrazio nadu kako će se ona koristiti u svrhu spašavanja života onih koji su u potrebi.

Održana obuka

U sklopu te donacije koncem prošlog mjeseca održana je i obuka za djelatnike livanjskog i drvarskog doma zdravlja.

Tom prigodom razmijenjena su iskustva i stručna saznanja na području pružanja prve pomoći i na području vatrogastva. Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Dragoslav Topić ovom prigodom istaknuo je kako su dva suvremeno opremljena ambulantna vozila velika pomoć za Hercegbosansku županiju te je zahvalio veleposlaniku Republike Koreje uz želju da se ona što manje koriste. Korejski veleposlanik kazao je kako se suradnja s Hercegbosanskom županijom nastavlja i u ovoj godini te je već najavio osiguranje informatičke opreme za osnovne škole.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije