Galit Peleg

Veleposlanica Izraela u BiH održala sastanke s Dodikom, Cvijanović i Čovićem

05.03.2024.
u 20:57

Veleposlanica je izrazila potporu Izraela Čovićevim naporima za poboljšanje energetske neovisnosti BiH, te iščekivanje nastavka gospodarske suradnje i odličnih odnosa između dviju prijateljskih država.

Veleposlanica Izraela u BiH Galit Peleg sastala se 28. veljače u Banjoj Luci s predsjednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom i članicom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović s kojima je raspravljala o zločinima koje su počinili teroristi Hamasa, situaciji na Bliskom istoku i pravu Izraela na zaštitu svojih građana, priopćeno je u utorak iz izraelskog veleposlanstva.

Diskusija se usredotočila na hitnu potrebu za uspostavom dijaloga i težnji mirnim rješenjima, navodi se u priopćenju. 

Sugovornici su također raspravljali o projektima obnovljive energije i potencijalnim izraelskim investicijama u RS putem Gospodarske komore Države Izrael u BiH.

Dodik je istaknuo predanost Republike Srpske produbljivanju suradnje s Izraelom na svim područjima.

Također, veleposlanica Izraela dan kasnije, 29. veljače, u Mostaru se sastala s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem koji je tom prigodom obrazložio političku situaciju u BiH, naglašavajući potrebu za stabilnim političkim dijalogom i značajnim iskoracima na europskom putu BiH.

Čović je ukazao na važnost energetske diverzifikacije i istaknuo značaj projekta Južne plinske interkonekcije za energetsku neovisnost BiH i njegove izravne koristi za sve njene stanovnike.

Veleposlanica je izrazila potporu Izraela Čovićevim naporima za poboljšanje energetske neovisnosti BiH, te iščekivanje nastavka gospodarske suradnje i odličnih odnosa između dviju prijateljskih država.

Čović je izrazio svoje suosjećanje prema potrebi Izraela da zaštiti svoje građane od vladavine terorista Hamasa, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije