Prilika za posao u RH

Valamar prvi u Hrvatskoj pokreće proces usklađivanja plaća u turizmu prema europskim

16.03.2022.
u 09:35

Valamar ulaže 15 milijuna eura u povećanje plaća i programe nagrađivanja za 7.000 zaposlenika u 2022. godini

U cilju što kvalitetnijeg prilagođavanja prelaska Hrvatske na euro i poboljšanja uvjeta rada u turizmu, Valamar od ove godine u dogovoru sa socijalnim partnerima podiže plaće za stručna zanimanja u hotelima, kampovima i ljetovalištima, kako bi se primanja u Hrvatskoj približila nivou primanja u vodećim europskim destinacijama. Osim povećanja plaća, pokrenuto je više inicijativa poboljšanja uvjeta rada u turizmu kako bi se posao u Valamaru prilagodio novim trendovima i potrebama. Ovim je vodeći poslodavac u turizmu u Hrvatskoj ponovno podigao ljestvicu i pokazao zbog čega je proglašen TOP poslodavcem u turizmu već dugi niz godina. 

Plaće za stručna zanimanja uključujući kuhare, konobare, kućne majstore specijaliste i recepcionere u Valamaru se podižu prosječno za 14%, te će njihova primanja ove sezone iznositi mjesečno od 1.000 do 1.600 eura neto. Povećat će se i Valamar garancija, odnosno garancija minimalnih neto primanja za radna mjesta sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih na mjesečni iznos od 750 do 1.100 eura neto. Osim podizanja osnovnih plaća, nastavlja se i s programima nagrađivanja izvrsnosti, kroz koje su u prošloj godini zaposlenicima isplaćene nagrade u okviru programa „13. i 14. plaća“ u iznosu do 1.500 eura neto, ovisno o tome koliko su dugo i uspješno radili.

Za ovu sezonu kreirani su i dodatni programi u cilju poboljšanja zadovoljstva i odnosa zaposlenika prema poslu. Programom „Flexi posao“ se zaposlenicima u hotelima, kampovima i ljetovalištima omogućavaju dva slobodna dana u tjednu, pruža mogućnost rada u jednoj smjeni te prilagođavanje radnih obveza potrebama zaposlenika, sve u cilju što bolje ravnoteže privatnog i poslovnog života. 
Zaposlenicima koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva Valamar osigurava kvalitetan smještaj u Kući Valamar. Koncept Kuće Valamar, osim novouređenih soba i apartmana, uključuje zajedničku kuhinju te praonicu i sušionicu rublja. Za zajednička druženja nakon posla tu je i prostor za video i društvene igre, a u slobodno vrijeme zaposlenici se mogu opustiti u dnevnom boravku sa zajedničkim televizorom te u vanjskim zonama za druženje uz roštilj.

Programom "Živi destinaciju", osim kvalitetnog smještaja i prehrane, zaposlenicima se omogućavaju popusti na više od tristo prodajnih mjesta, te im se pruža mogućnost korištenja destinacijskih zabavnih sadržaja kao što su izleti ili sportske aktivnosti kako bi što bolje upoznali destinaciju, kao i proveli kvalitetno i zabavno vrijeme izvan radnog vremena. 

Valamar posluje u osam destinacija u Hrvatskoj od Istre do Dubrovnika i zapošljava više od 7.000 zaposlenika. U cilju osiguranja kvalitetnog i dugoročnog posla u turizmu, ove godine nastavit će se s povećanjem broja zaposlenika koji će imati cjelogodišnji posao i primanja. Na kraju turističke sezone kompanija planira ponuditi dodatnih 400 ugovora na neodređeno.

Valamar je prepoznat po kvaliteti usluge koju pružaju njegovi zaposlenici na koje je kompanija posebno ponosna. U ime zahvale svojim zaposlenicima Valamar je prošle godine nagradio kvalitet rada najzaslužnijih i najvjernijih zaposlenika. Valamar će s programima nagrađivanja nastaviti i ove godine uključujući u te programe i nove članove Valamar tima koji će se pridružiti kompaniji. Natječaji za zapošljavanje su već otvoreni, a svi zainteresirani za rad u Valamaru mogu se prijaviti putem OVOGA LINKA

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije