ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Uzrokuju li ženama više stresa supruzi ili djeca?

Getty Images
12.11.2018.
u 19:28

Stres lako uzrokuje probleme u planiranju svakodnevnice, ali i izvršavanja dnevnih obveza pa ako vam suprug uzrokuje stres, potrebno je razgovarati o problemima koji vas muče, savjetuju stručnjaci

Mnoge žene često izgovaraju kako je i njihov suprug "još jedno dijete u njihovoj obitelji". Posebice se to odnosi na njihovu odgovornost ili obveze, koje većina žena u konačnici uzme "na sebe".  

Posljednje istraživanje koje je provedeno na portalu today.com, a koje je obuhvatilo više od sedam tisuća supruga i majki, pokazalo je da su žene pod stresom od 8.5 na ljestvici 10, a 46 posto ispitanica istraživanja potvrdilo je da i gotovo jednaku razinu stresa stvara partner kao i djeca.

Stres lako uzrokuje probleme u planiranju svakodnevnice, ali i izvršavanja dnevnih obveza pa ako vam suprug uzrokuje stres, potrebno je razgovarati o problemima koji vas muče, savjetuju stručnjaci koji poručuju kako je ključ sretnog zajedničkog života u zajedništvu i dijeljenja obveza među oba partnera.  

Tri od četiri žene izjasnile su se da odrađuju većinu kućanskih poslova, a jedna od pet se žali da od svog partnera ne dobiva dovoljno pomoći te da im je potrebno dosta vremena da odrade sve kućanske i roditeljske obveze.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?