Uskoro se sije

Uz Večernji list BiH danas na dar božićna pšenica: Evo kako da bude gusta i lijepa

shutterstock
06.12.2020.
u 16:59

Pšenica se sije na Svetu Luciju, 13. prosinca, a simbolizira blagostanje u novoj godini

Vremena se mijenjaju, ponekad i prebrzo. No došašće je pravo vrijeme da zastanemo i prisjetimo se starih običaja, a jedan od njih je i sijanje pšenice.

Želeći pridonijeti blagdanskom duhu, Večernji list i Poslovni dnevnik svim čitateljima poklanjaju božićnu pšenicu BC Instituta u ponedjeljak 7. prosinca.

U nastavku pročitajte kako postići da vaša pšenica bude gusta, lijepa i bogata: prije sijanja treba je dobro namočiti u vodi i ostaviti tako preko noći. Nakon toga osušite je papirnatim ručnikom i posijte. Brže će proklijati uz ovakvu pripremu. 

Za sijanje izaberite plitku posudu za cvijeće ili tanjur. Stavite malo zemlje i rasporedite pšenicu po površini. Nemojte štedjeti, prekrijte cijelo dno posude tako da ne bude praznog mjesta. Može se malo i preklapati. nakon toga prekrijte zrnje još jednim slojem zemlje. Umjesto toga možete upotrijebiti i sloj pamučne vate koju malo natopite vodom. Zalijte i stavite posudu na toplo i svijetlo mjesto, primjerice pokraj radijatora (ali ne preblizu da se ne osuši).

Pšenici najviše odgovara puno svjetla uz prozor. 

Blagdanska radost je tu, stoga ne propustite dar Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika u ponedjeljak 7. prosinca!

Pšenicu možete potražiti u uz Večernji list izdanje za Bosnu i Hercegovinu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?