Pilećim prsima potrebna je kratka termička obrada kako ih se ne bi presušilo, što može potpuno narušiti dojam jela, stoga ako vam uvijek ispadaju suha i tvrda ili ste se jednostavno zasitili klasičnog načina pripreme prsa 'na naglo', predlažemo vam da idući put svog mesara zamolite da vam ih samelje, a mi vam danas otkrivamo recept za roladu s mljevenim pilećom mesom, toliko sočnu i mekanu da više nikad i nećete pomisliti na prženje piletine, piše Tportal.hr.
Pileća rolada s krumpirom
Sastojci
- 500g mljevenog pilećeg mesa
- 2 mrkve
- svežanj bosiljka
- češanj češnjaka
- 3 žlice krušnih mrvica
- maslinovo ulje
- 3 krumpira
- ružmarin
- sol
- crvena paprika
Priprema
1. U električnoj sjeckalici isjeckajte svježi bosiljak, češnjak i maslinovo ulje.
2. Mljeveno pileće meso prebacite u posudu te dodajte dobiveni pesto i krušne mrvice. Sve dobro promiješajte.
3. Smjesu podijelite na tri jednaka dijela. Svaki komad smjese utisnite prstima na papir za pečenje tako da oblikujete kvadrat.