recept

Uz pomoć ovog trika piletina će biti nikad mekša i sočnija

Profimedia
14.11.2020.
u 08:40

Pilećim prsima potrebna je kratka termička obrada kako ih se ne bi presušilo, što može potpuno narušiti dojam jela, stoga ako vam uvijek ispadaju suha i tvrda ili ste se jednostavno zasitili klasičnog načina pripreme prsa 'na naglo', predlažemo vam da idući put svog mesara zamolite da vam ih samelje, a mi vam danas otkrivamo recept za roladu s mljevenim pilećom mesom, toliko sočnu i mekanu da više nikad i nećete pomisliti na prženje piletine, piše Tportal.hr. 

Pileća rolada s krumpirom

Sastojci

  • 500g mljevenog pilećeg mesa
  • 2 mrkve
  • svežanj bosiljka
  • češanj češnjaka
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • maslinovo ulje
  • 3 krumpira
  • ružmarin
  • sol
  • crvena paprika

Priprema

1. U električnoj sjeckalici isjeckajte svježi bosiljak, češnjak i maslinovo ulje.

2. Mljeveno pileće meso prebacite u posudu te dodajte dobiveni pesto i krušne mrvice. Sve dobro promiješajte.

3. Smjesu podijelite na tri jednaka dijela. Svaki komad smjese utisnite prstima na papir za pečenje tako da oblikujete kvadrat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije