ISPROBAJTE

Uz nekoliko savjeta uštedjet ćete pri kupovini namirnica

31.10.2019.
u 07:20

Prije svega trebali biste kupovati manje količine hrane, ali češće, a postoji još nekoliko trikova

Mnogi stručnjaci i kuhari kažu kako je najbolje kupovati namirnice svaki dan, u manjim količinama. Ovako će uvijek biti svježe, a neće se baciti višak. Također, svaki je dan druga namirnica na akciji pa se samim time i štedi. Postoji još trikova kako uštedjeti što više novaca kod kupovine u trgovini. 

Pametna kupovina 

Kupovina manje stvari odjednom dugoročno utječe na štednju. Stručnjaci savjetuju da se kupuju samo potrebe namirnice i da je nekada dobro ignorirati akcije. Na primjer, bolje je kupiti samo tri jabuke koje će se sigurno pojesti, nego cijelo pakiranje, koje je jeftinije, a od kojeg će pola voća propasti i završiti u smeću. 

Planiranje obroka 

Unaprijed planiranje obroka je kupovina s ciljem. Kada ljudi znaju što točno trebaju kupiti male su šanse da će kupiti puno stvari izvan svojeg popisa.

Lista namirnica 

Ovo je još jedan način kojim će se bitno uštedjeti jer će se kupiti samo stvari s popisa s manjim odmakom, a samim time će se i uštedjeti novci kojima bi se inače kupile potpuno nepotrebne stvari. 

Planiranje recepata

Ako kupujete veće količine namirnica, imajte na umu i nekoliko recepata kako ćete potrošiti te namirnice kako ne bi propale, posebno kada se radi o svježem voću ili povrću. Ovime ćete također imati spremno nekoliko jela, ali ćete i uštedjeti novce. 

Rok trajanja

Obratite pozornost i na rok trajanja određenih namirnica kako ne biste bacili u smeće nešto samo zato jer je istekao rok, navodi Huffington Post. 

Glad

Najgore što netko može napraviti je da u kupovinu namirnica otiđe gladan. U ovom slučaju može doći do kupovine mnogo nepotrebnih stvari koje će vrlo vjerojatno također propasti. Najbolje je u trgovinu otići punog trbuha kako se ne bi dogodio takav slučaj. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije