Općinsko vijeće

Usvojen Proračun općine Travnik u iznosu od 18 milijuna KM

Travnik
01.04.2017.
u 16:22

Općinsko vijeće Travnik, na sjednici održanoj u petak, usvojilo je proračun za ovu godinu u iznosu od 18 milijuna KM. Pojašnjavajući proračun za ovu godinu Dario Pranjić, pomoćnik načelnika za financijsko-ekonomske poslove je naglasio kako je za infrastrukturne projekte planirano da se u ovoj godini utroši 2,2 milijuna KM.

Od predloženih amandmana prihvaćen je samo amandman Kluba SDA kojim su pozicionirana sredstva za Dobrovoljno vatrogasno društvo “Bruneji”, a umanjuju sredstva za nekoliko sportskih kolektiva. Niti jedan od predloženih amandmana Stranke za BiH, SDP-a, SBB-a i HDZ 1990 nije prihvaćen, piše Dnevnik.ba.

Među ovim amandmanima bio je i amandman vijećnika Siniše Dukića (SDP) da se sredstva za financiranje političkih stranaka svedu na nulu, a da se povećaju stavke kao što su studentske stipendije.

Semin Konjalić, predstavnik Sindikata državnih službenika u Općini Travnik upozorio je da nije postignut dogovor oko cijene rada, kako plaće nisu pozicionirane po zakonu, nego po instrukciji načelnika, te da službenici u Općini Travnik koja ima ubjedljivo najveći proračun imaju najnižu plaću. Po visini plaća 110 zaposlenih u općini Travnik su predzadnji u SBK-u.

Načelnik općine Admir Hadžiemrić (SDA), kazao je kako se slaže sa stavom Sindikata, ali i da ima stav stranke koja ga je delegirala. Ono je suprotno mišljenju predstavnika Sindikata kazao kako nema mogućnosti za nove tužbe, prenosi Drukčiji radio.

Proračun je na kraju usvojen, a u odluci o izvršenju ostavljena je mogućnost za dogovor što će u slučaju povećanja značiti rebalans proračuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije