Općinsko vijeće Ljubuški

Usvojen proračun od 9,349.000 KM

20.12.2016.
u 10:00

Proračun općine Ljubuški za 2017. godinu usvojen je i iznosit će 9,349.000 konvertibilnih maraka. To je najvažnija odluka treće sjednice OV-a Ljubuški, koje je na dnevnom redu raspravljalo i odredilo se naspram ukupno 15 točaka dnevnog reda.

Donacija za dom

Podneseno je 15-ak amandmana, od kojih su prihvaćena dva. Prvi je onaj Kluba HDZ-a BiH da se iznos za studentske potpore s 30.000 KM poveća na 50.000 KM i vijećnika HNL-a Petra Majića da se za gradnju doma za siromašne studente u Mostaru osigura 20.000 KM, tako što će se iz proračuna izdvojiti 10.000, a naknadno, sponzorski, još 10.000.

Neovisna vijećnica Marija Herceg imala je osam amandmana, oporbeni vijećnici HDZ-a 1990. i HSP-a BiH u glasovanju su je podržali, no vijećnička većina HDZ-a BiH imala je drukčije mišljenje koje se temeljilo na objašnjenjima općinskog načelnika Nevenka Barbarića da su neki amandmani trenutačno neprovedivi ili suvišni, a za neke se može pokrenuti naknadna inicijativa u vijećničkim klubovima ili na samom Općinskom vijeću.

Vijeće je usvojilo opsežan program razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u općini Ljubuški za razdoblje od 2017. do 2022. godine, kao i odluku o oslobađanju plaćanja cijene priključka na komunalnu infrastrukturu opskrbe pitkom vodom u naselju Gradska.

Riječ je o selu u kojem žive Bošnjaci povratnici, a odnosi se na 18 vlasnika stambenih objekata stalno nastanjenih, koji su oslobođeni obveze plaćanja priključka, dok će oni vlasnici koji tu nisu stalno nastanjeni biti djelomično oslobođeni tako što će umjesto ukupne cijene priključka u iznosu od 1800 konvertibilnih maraka platiti 1000 maraka.

Riznično poslovanje

Usvojena je odluka o pokretanju aktivnosti za prelazak na riznični način poslovanja, zatim odluka o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Parkovi o visini cijene vožnje panoramskim vlakićem na području vodopada Kravica u iznosu od 2 konvertibilne marke, što će se evidentirati fiskalnim računima, a pet točaka odnosilo se na koncesije vezane uz općinsko zemljište..

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije