Članice ZŽ HDZ BiH "KKK"

Uspješno završen Trening za trenerice o ravnopravnosti spolova

24.11.2019.
u 14:41

Članice ZŽ HDZ BiH "KKK" uspješno su završile Trening za trenerice o ravnopravnosti spolova.

Članice su imale priliku sudjelovati u edukativnom programu koji se sastojao od 8 modula. Moduli su se sastojali od predavanja, radionica, diskusija i sastanaka sa predstavnicama i predstavnicima iz Misije OESS-a u BiH.

Što je Ravnopravnost spolova? Što je diskriminacija? Koji su rodni stereotipi i posljedice? Koji su međunarodni i domaći standardi? Kako politička stranka može djelovati za ravnopravnost spolova?... Sve su ovo pitanja o kojima su sudionice imale priliku razgovarati tijekom edukacije.

Godine 2016. Misija je surađivala sa osam političkih stranaka u BiH na reviziji ravnopravnosti spolova unutar političkih stranaka, a HDZ BiH je bila jedna od tih stranaka. Za vrijeme već prethodno navedene revizije identificirani su određeni problemi sa kojima se žene - članice političkih stranaka susreću, a koje su vezane za napredak žena u političkim strankama.

S ciljem prevazilaženja prethodno navedenih problema Misija je prošle godine razvila program Treninga za trenerice o ravnopravnosti spolova za političke stranke.

Osnovni cilj prethodno navedenog treninga je razvijanje i jačanje znanja polaznica treninga o ravnopravnosti spolova kako bi bile u mogućnosti stečeno znanje prenijeti članicama unutar političkih akademija političke stranke

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije