Kordić primio Zvonku Milasa

Uspješna suradnja Grada Mostara i Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH

11.06.2021.
u 11:03

Gradonačelnik Grada Mostara dr. Mario Kordić primio je državnoga tajnika za Hrvate izvan republike Hrvatske Zvonku Milasa. Kordić je zahvalio izaslanstvu na dosadašnjoj pomoći u realizaciji brojnih projekata Grada te je ukratko izložio buduće planove među kojima su digitalizacija Grada Mostara, poboljšanje prostornih planova te reorganizacija urbanizma i javnih nabavki. 

U razgovoru su se dotaknuli prioriteta koji će se nastojati riješiti u što kraćemu roku. Gradonačelnik je najavio mnogobrojne projekte, a najnoviji je projekt Mo-parking koji vodi osuvremenjivanju i digitalizaciji. 


"S obzirom da već godinama poznajem gospodina Milasa smatram ovo jednim prijateljskim susretom, a u takvom tonu smo i razgovarali. Dotaknuli smo se i ovih tema koje su nas zbližile, a to je zajednički rad kroz sve ove godine gdje sam ja kao ravnatelj Doma zdravlja imao priliku surađivati sa Središnjim uredom RH i napravili smo poprilično dobar rezultat oko Doma zdravlja, gdje su nam zaista puno pomagali i jako sam im zahvalan. Sada u ulozi gradonačelnika sam vidio da je tu bilo i drugih projekata, između ostalih i naša Kosača, te smo razgovarali da u tome tonu nastavimo dalje surađivati, pomagati projekte koji su od općeg interesa, od interesa za Grad Mostar i sve žitelje Mostara", kazao je Kordić.

Gradonačelnik Mostara je također naglasio kako su danas razgovarali i s veleposlanikom Republike Hrvatske, Ivanom Sabolićem o mogućim suradnjama i projektima Republike Hrvatske i Grada Mostara, te kako smatra da će napraviti jednu finu priču za Grad Mostar i da će biti više prostora za suradnju.

Tajnik Središnjeg ureda Milas je kazao kako smatra da će se nastaviti dobra daljnja suradnja s gradonačelnikom Kordićem. 
"Upravo o tome smo danas govorili, na tragu dobre suradnje koju smo imali proteklih godina i svega onoga što Mostar čeka. Koliko vidim iz razgovora gospodin Kordić razumije i zna kojim putem treba ići, na koji način i kakav je taj koridor kojim se moraju susresti interesi svih stanovnika Mostara".

"Središnji ured, kao i do sada u svemu onome što radimo u suradnji s Hrvatima u BiH nastavlja i s Gradom Mostarom. Koliko god to izgledalo na neki način po volumenu možda nedostatno, ali postoji volja koja se može prelijevati na druge institucije u Republici Hrvatskoj i na taj način mislim da možemo, u jednoj dobroj koordinaciji polučiti rezultate kroz sve ono što institucije Republike Hrvatske od turizma, regionalnog razvoja rade, jednostavno implementirati u Mostaru, te vjerujem da ćemo svi inzistirati i raditi na tome'' također je naglasio Milas. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije