Sarajevo

Uskrsne čestitke vjerskih poglavara kardinalu Vinku Puljiću

asff
27.03.2016.
u 10:11

- Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je uskrsnu čestitku kardinalu Puljiću. „U povodu nastupajućeg blagdana Uskrsa upućujem Vam najiskrenije čestitke želeći da sve Vaše vjernike i ljude dobre volje osnaži nadom u našu bolju zajedničku budućnost“, stoji u čestitci reisa Kavazovića kardinalu Puljiću. 
- Uskrsnu čestitku kardinalu Puljiću uputio je i episkop zahumsko-hercegovački i primorski i administrator Mitropolije dabrobosanske gospodin Grigorije. „Mnogopoštovani i veoma nam dragi, Vama i Vašoj pastvi od srca čestitamo najveći kršćanski Blagdan Uskrsnuća Kristova svesrdnim pozdravom: Krist uskrsnu! I odgovaramo skupa s Vama i sa svim stvorenjem Božjim – uistinu uskrsnu Gospodin, unatoč sumnji i kolebanja, unatoč grijeha i tame, unatoč svih naših nemoći i slabosti! Uskrsnu, a s Njim uskrsnuše i naša vjera, i naša ljubav, i snaga, i svjetlost, i dobra volja na kojima naš život u ovom svijetu počiva. Uskrsnu i donese nam radost koja jest i mora biti radost izvor naše utjehe i glavno oružje u svim našim borbama i naporima. Radost, koja je drugo ime nade koju slijedimo na putu ka Kristu. Kad u svjetlosti Njegova Uskrsnuća preispitamo svoje živote, shvaćamo da jedni bez drugih ne postojimo i uviđamo stvarnu dubinu onih riječi iz pashalne pjesme koja nas poziva da se 'prosvijetlimo Blagdanom, i tako zapjevamo: Krist Uskrsnu!'. Uzdajući se u milost Gospodnju i krijepeći se silom Njegova svepobjednog Uskrsnuća, od srca Vam želim radost i puninu blagoslova u svemu što činite i što jeste. S bratskom ljubavlju moleći od Njega i Vama, i čitavom svijetu mir koji nam je u ove dane svima toliko potreban, ostajemo iskreno Vaš dobroželitelj u Kristu brat“, napisao je u svojoj uskrsnoj čestitci episkop Grigorije.
- Predsjednik židovske  zajednice u Bosni i Hercegovini g. Jakob Finci uputio je uskrsnu čestitku kardinalu Puljiću. „Dozvolite da Vam u ime židovske  zajednice u Bosni i Hercegovini i svoje osobno ime, a preko Vas svim vjernicima katolicima u Bosni i Hercegovini zaželim sretne i blagoslovljene Uskrsne blagdane sa željom da ih još mnogo godina slavimo zajedno u miru i blagostanju na korist svih građana nose zemlje. Uskrs svojom simbolikom ponovnog rađanja, ulijeva nam svima nadu u bolje sutra, a u ovim teškim trenutcima takva nada nam je svima izuzetno potrebna i neophodna“, napisao je predsjednik Finci u svojoj uskrsnoj čestitci.
- Uskrsnu čestitku kardinalu Puljiću uputio je i episkop bihaćko-petrovački gospodin Atanasije. „Vaša Uzoritosti, ujedinjeni sa svim kršćanima i sa svom djecom Božjom u radosti Uskrsnuća Kristova, ja i sve sveštenstvo, monaštvo i vjerni narod Eparhije bihaćko-petrovačke čestitamo Vam taj veliki Dan Pobjede Kristove i jedine nade za one koji su već pomrli i za nas koji još boravimo ovdje na zemlji. Moleći se Gospodinu da On obasja uskrsnom svjetlošću, uskrsnom vizijom i nadom i uskrsnom radošću kako nas same tako i sve ljude s kojima živimo i sve Svoje stvorenje upućujemo Vam pozdrav: Krist Uskrsnu! – Uistinu Uskrsnu!“, stoji u čestitci episkopa Atanasija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije