Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Uskoro završetak radova kod Ere i potpuna obustava prometa na dijelu Ulice maršala Tita

21. rujna 2017. u 10:00 0 komentara 66 prikaza
Foto: ilustracija

Iz GU-a Grada Mostara priopćenjem su obavijestili javnost o stanju u gradu što se tiče radova na polaganju kolektora za oborinske vode i pročistača otpadnih voda, te o privremenoj regulaciji prometa, s obzirom da se promet u gradu odvija otežano, piše Večernji list BiH.

Raskrižje kod hotela Ero

Iz Službe za gradnju infrastrukturnih objekata ističu kako će početkom listopada radovi na raskrižju kod hotela Ero biti završeni i raskrižje će na toj lokaciji biti u funkciji u punom kapacitetu. Radovi na izljevnoj građevini KP2 uz Carinski most će biti nastavljeni, ali neće prouzročiti izmjene režima prometa. Radovi na izradi privremene horizontalne i vertikalne signalizacije kojom se uspostavlja privremeni kružni tok na Španjolskom trgu bit će okončani za par dana. U priopćenju se ističe kako će se u prvom tjednu listopada okončati radovi na izljevnom kanalu KP3 zbog kojih je onemogućen promet preko Mosta maršala Tita. Normalizacijom prometa preko Mosta maršala Tita, stvaraju se pretpostavke za intenziviranje radova na izgradnji glavnog lijevoobalnog kolektora te rekonstrukciji vodovodnih instalacija na istoj trasi, ističe se.

Obustava prometa

Početkom listopada očekuje se potpuna obustava prometa na dijelu Ul. maršala Tita od raskrižja s Ul. M. bataljona (bivša robna kuća Razvitak) do Trga Ivana Krndelja (autobusna postaja). Točan datum obustave prometa na ovoj dionici bit će objavljen naknadno. Planirano je da radovi na ovoj dionici traju 4 mjeseca. U drugoj polovini listopada počinju radovi na izgradnji glavnog lijevoobalnog kolektora na dionici Lučki most - Park A. Šantića, što će prouzročiti potpuni prekid prometa u Ul. maršala Tita na ovoj dionici. Promet u Ul. maršala Tita na dionici od raskrižja s Ul. M. bataljona (bivša robna kuća Razvitak) do mjesta izvođenja radova (Park A. Šantića) odvijat će se dvosmjerno te neće biti dopušteno parkiranje vozila na ovoj dionici. Početkom radova na izradi mikro-tunela u blizini Narodnog pozorišta, što se očekuje u studenom, dvosmjerni promet u Ul. maršala Tita neće biti moguć dalje od ovog mjesta izvođenja radova. Okončanje radova na mikro-tunelu očekuje se do konca siječnja 2018., nakon čega se nastavljaju radovi na otvorenom iskopu od Narodnog pozorišta do raskrižja u Ul. Huse Maslića. Normalizacija prometa u Ul. maršala Tita očekuje se u svibnju 2018.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.