Bariša Čolak

Uskoro usvajanje nove stretegije za procesuiranje ratnih zločina u BiH

03.03.2018.
u 13:22

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariša Čolak (HDZ) potvrdio je danas novinarima u Sarajevu da je u zarvršnoj fazi izrada nove stretegije za procesuiranje ratnih zločina u BiH.

- Ona bi trebala unaprijediti procese u rješavanju ratnih zločina i to u smislu vremena završetka tih postupaka, jer ukoliko se BiH bude ratnim zločinima bavila još narednih 10 ili 15 godina potrošit će se  previše sudskih i tužiteljskih kapaciteta i što je još važnije imalo bi i druge reperkusiuje na ukupan život u BiH - rekao je Čolak.

Podsjetio je da je Strategija za procesuiranje ratnih zločina odavno denesena i po njoj najteži slučajevi ratnih zločina trebali su se riješiti za sedam godina, a oni lakši za 15 godina.

- Nažalost, to se nije dogodilo i zato smo u principu dužni donijeti novu strategiju koja je prema informacijama kojima raspolažem u završnoj fazi - istaknuo je Čolak.

Državna strategija za procesuiranje predmeta ratnih zločina usvojena je u prosincu 2008. godine.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?