uputili pismo zaposlenicima

Upravni odbor BHRT-a: Zaposlenici najveće žrtve novonastale situacije

BHRT
01.04.2022.
u 18:56

Članovi Upravnog odbora ističu kako su duboko svjesni u kojoj je mjeri ugrožena egzistencija svih zaposlenih i njihovih obitelji.

Upravni odbor BHRT–a, koji se zbog dramatične financijske situacije izazvane blokadom računa koja traje od 7. ožujka nalazi u stalnom zasjedanju, obratio se pismom zaposlenicima Radiotelevizije Bosne i Hercegovine koji su egistencijalno ugroženi i predstavljaju najveće žrtve novostvorene situacije.

Usprkos blokadi računa koja onemogućava financiranje redovitih aktivnosti, zahvaljujući naporima i požrtvovanju svih zaposlenika BHRT-a, nije došlo do zastoja prozvodnje televizijskog i radijskog programa, priopćio je Upravni odbor ove medijske kuće.

Kako se navodi, zaposlenici BHRT-a, ne svojom krivnjom, postali su najveće žrtve novonastale situacije u kojoj, ne samo da nisu primili zarađene plaće, nego su izloženi i pritiscima od banaka zbog zastoja u otplati kredita.

Članovi Upravnog odbora ističu kako su duboko svjesni u kojoj je mjeri ugrožena egzistencija svih zaposlenih i njihovih obitelji. 

S tim u vezi, Upravni odbor rezolutno podržava opravdane zahtjeve radnika BHRT-a i Sindikata BHRT-a prema nadležnim organima da se agonija te medijske kuće što prije okonča.

- Upravni odbor redovito prati aktivnosti i podržava napore menadžmenta kako bi se što prije dogovorio izlaz iz ove dramatične situacije - navodi se.

UO smatra kako u tom smislu deblokada računa predstavlja vrhunski prioritet.

- Nakon Rezolucije Federalnog parlamenta o deblokadi računa i instrukcije Federalnog ministarstva financija prema Poreznoj upravi, ulijeva se realni optimizam da će se ova agonija što prije završiti, a zaposleinici dobiti svoje zarađene plaće i naknade - navode iz Upravnog odbora.

Vjerujući u taj povoljan ishod, Upravni odbor BHRT bit će, kako se nadalje navodi, posvećen traženju modela trajnog financiranja BHRT-a i u tom pravcu vrše se intenzivni razgovori s domaćim i međunarodnim faktorima.

- Još jednom ponavljamo, Upravni odbor stoji uz sve zaposlenike BHRT-a, kojima je ugrožena egizistencija i podržava zahtjeve radnika koji su izneseni na prosvjedu koji je organizirao Sindikat BHRT-a - navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?