Josip Grubeša

Uprava postala sama sebi svrha, građani stavljeni u drugi plan

Josip Grubeša
18.11.2015.
u 17:03

U organizaciji Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) u Sarajevu je počela s radom konferencija „Upravljanje kvalitetom u javnoj upravi u zemljama zapadnog Balkana“ na kojoj se raspravlja o tome kako osigurati da sustav upravljanja kvalitetom u regiji bude usmjeren na građane, te da im omogući stvarna i konkretna poboljšanja.

Pored brojnih međunarodnih stručnjaka, u ime zemlje domaćina okupljenima se obratio ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša ističući kako je pitanje upravljanja kvalitetom vrlo značajno, ali ga je teško implementirati i primijeniti u praksi, s obzirom na uspostavljenu hijerarhijsku strukturu i sustav odgovornosti. 

„Opredijeljenost i želja za efikasnošću uprave je rezultirala opsežnim aktivnostima na Izmjeni i dopuni Zakona o državnoj službi, jer su procjene da bi se stavljanjem na mandat rukovodećih državnih službenika povećala efikasnost uprave, imajući u vidu da bi u takvim okolnostima bili primorani neprestano i maksimalno angažirati svoje profesionalne i radne kapacitete s ciljem stjecanja referenci za naredni angažman, što do sada nije bio slučaj“, naglasio je ministar pravde dodajući kako se na ovu temu otvorila rasprava sa stručnjacima iz ove oblasti, pa će se u predstojećem razdoblju predano raditi na pronalaženju adekvatnih rješenja koja odgovaraju najboljim europskim praksama.

„Uprava je postala sama sebi svrha, građani i njihove želje su stavljeni u drugi plan, stoga se nadam da ćemo na ovoj konferenciji uvidjeti kako možemo doći do željenog cilja, samo moramo pronaći pravi put“, poručio je ministar Grubeša. 

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Europske unije u periodu od 18. do 20. studenog i namijenjena je visokim dužnosnicima, predstavnicima civilnog društva i svima onima koji su uključeni u upravljanje kvalitetom u javnom sektoru u regiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?