Amira i Šeherzadu Hodžić spojila bolest

Upoznali se na dijalizi, vjenčali 
i sada zajedno čekaju transplantaciju bubrega

04.12.2016.
u 09:00

Ljubav između Amira (28) i Šeherzade Hodžić (27), mladih supružnika iz Cazina, rodila se prije četiri godine na neobičnom mjestu, na Odjelu za hemodijalizu Županijske bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Amir je rođeni Cazinjanin, dok je Šeherzada iz Velike Kladuše. Oboje su bubrežni bolesnici i već godinama na tretman hemodijalize u ovu zdravstvenu ustanovu putuju svaki treći dan u tjednu, piše Večernji list BiH.

Djeca najveća želja

- Upoznali smo se i svidjeli jedno drugome. Prijateljstvo je trajalo godinu dana i preraslo u ljubav, tako da smo se vjenčali i već tri godine smo u braku, kaže Šeherzada. Život mladih supružnika opterećuje teška bolest i, kako kažu, ne ostavlja im puno vremena za realizaciju životnih planova.

- Ujutro krećemo na put za Bihać, a tretman hemodijalize traje po nekoliko sati. Nakon toga se umorni i iscrpljeni vraćamo kući i možete zamisliti kako izgleda takav život, kažu. Budući da nemaju stalan posao, jedini izvor prihoda je socijalna pomoć koju dobivaju, a pomažu im i obitelji. Mladi supružnici ističu kako su sretni u braku i da im je najveća želja imati djecu, ali nadu otežava teška bolest. Hodžići kažu kako polažu velike nade u moguću transplantaciju bubrega te da u posljednjih nekoliko godina vode aktivnosti oko humanitarnih akcija kojima nastoje prikupiti ne tako mala sredstva za operaciju.

Donor spreman dati bubreg

- Već smo našli donora koji je spreman dati bubreg za mog supruga, a procjene su kako je nužno osigurati oko 40.000 eura kako bi se obavila transplantacija u Hrvatskoj, kaže Šeherzada. Dodaje kako su njezini napori na pronalasku donora ove godine dali rezultata, ali se naknadno ispostavilo kako ne postoji podudarnost krvnih grupa. Ovi mladi ljudi kažu da su, i uz bolest, puni optimizma i ne pristaju da ih se sažalijeva. - Nikada nismo dopustili da nas pokolebaju životne nedaće, padali smo u depresije i prolazili kroz teške situacije, ali smo iz njih uvijek izlazili jači. Najvažnije je da se volimo i da smo potpora i oslonac jedno drugome, kažu Hodžići. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije