Hrvatska

Upaljen meteoalarm: Nastavljaju se oborine, ponegdje moguć i novi snježni pokrivač

Oborine u Zagrebu
Pixsell
06.12.2023.
u 09:01

Vrijeme će danas u unutrašnjosti biti oblačno. Povremeno su mogući kiša i snijeg, uglavnom u sjevernim i istočnim krajevima gdje se može stvarati tanak snježni pokrivač. Na Jadranu će biti promjenljivo sa sunčanim razdobljima, no još u Dalmaciji ponegdje i kiša, ističe Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za srijedu.

Vjetar na kopnu bit će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu još ujutro istočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu će biti od 0 do 4, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 8 i 13 °C.

DHMZ je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta izdao upozorenja za nekoliko regija. Narančasto upozorenje izdano je za Velebitski kanal zbog vjetra. Naime, očekuje se pojačana do jaka, mjestimice moguća vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra bit će 35-50 čvorova (65-95 km/h).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije