reakcija

Unitaristički SDA želi vladavinu bezakonja pa su im i Srbi nakratko prestali biti genocidaši

19.05.2022.
u 19:55

Usvajanje proračuna po svim procedurama mora biti ispoštovan do kraja, u svakoj točki i svakom zarezu zakonskih regulativa koji takvo što predviđaju. Stoga odbacujemo pusta nastojanja i pritiske radikalnog unitarizma predvođenog SDA-om koji bezuspješno nastavlja svoja medijska agitiranja za uvođenje bezakonja kao norme u radu institucija BiH.

Nevjerojatna je želja u kombinaciji unitarista na čelu sa SDA-om i nelegalnog političkog SIP-a da se namaknu novci za Opće izbore, za čije održavanje također ne formalno pravni uvjeti postoje uvjeti. Shvatili su isti da bez predstavnika konstitutivnih naroda i njihove legitimne i demokratske volje ne ide, pa su na kratko, i Srbi prestali biti genocidaši.

Koliko se unitarizam i separatizam medusobno hrane pokazalo se u praksi i prije dva dana na sjednici Vijeća ministara gdje su hrvatski ministri odbili stavljanje protuzakonitog prijedloga Odluke o financiranju Općih izbora na dnevni red. Kao jedna od rijetkih demokratskih stranaka jasno smo rekli - NE PRISTAJEMO na pritiske da se bezakonje uvede kao norma funkcioniranja institucija.

Naš stav je jasan i nepromjenjiv. Samo Ustav BiH i zakonske norme mogu biti okvir našeg rada u institucijama naše domovine BiH. Ponavljamo i podsjećamo da prethodnih 18 mjeseci uporno pokušavamo da proračun i nužni preduvjeti za njegovo usvajanje budu ispunjeni i usvojeni. HDZ BiH neće biti partner nikome tko zagovara da institucije BiH budu predmet nelegalnih radnji, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Ključne riječi
HDZ

Komentara 1

LO
lokve
08:25 20.05.2022.

a kako ste onda ugroženi ako bez vas 10% čak ni u WC ne mogu, da to nije prikrivena želja da o svemu vi odlučujete na način: ili tako ili blokada. Ko zna kako će biti za godinu::::::::

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?