INTERVJU Božo Ljubić

Unitaristi ‘građani’ Vide BiH bez Hrvata i potiču fašistoidnu mržnju u kampanji

Božo Ljubić
17.09.2018.
u 11:00

Predstojeći izbori u BiH predstavljaju najozbiljnije raskrižje kojim putem će krenuti BiH. Posebice stoga jer regija nastoji ubrzati svoj put prema EU-u i NATO-u, rješavaju se “veliki problemi”. Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH i saborski zastupnik ističe da su hrvatsko-bošnjački odnosi ključni za BiH.

Gospodine Ljubiću, nedavno ste s gospodinom Čovićem na početku izborne kampanje uputili pismo u kojemu ste Bošnjake nazvali braćom. Što je bio motiv takvog istupa, pružene ruke?

- U pismu koje spominjete, među ostalim smo uputili i sljedeću poruku: “Ovim putem i svim Bošnjacima, kao i njihovim političkim predstavnicima, upućujemo snažan poziv i dobronamjernu poruku da poštuju načelo legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda i time doprinesu izgradnji i jačanju povjerenja među konstitutivnim narodima te uspostavi legitimne, stabilne, funkcionalne i učinkovite vlasti u BiH”. S Bošnjacima (kao i Srbima) dijelimo višestoljetnu zajedničku povijest. Ta povijest obilježena je međusobnim sukobima i stradanjima, ali i suradnjom i zajedništvom, razdobljima međusobnog udaljavanja, ali i približavanja. Mislim da je krajnje vrijeme...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
14:00 17.09.2018.

Koliko Hrvata ima u građanskoj Austriji u građaskoj NJemačkoj i dalje, jedino vam smeta građanska BiH, a svojim radom otjeraste svakog pametnog Hrvata vani zato što him je vašeg legitimiteta dosta. Pare u džepove i tapši narod po ramenu, puna him usta zaštite ugroženog naorda, koji nemaju pojma od čega i od koga su ugroženi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?