UNDP

Uništeno 1.008 komada ilegalnog naoružanja

oruzje
09.07.2016.
u 15:26

Spaljivanjem 1.008 komada malog oružja i lakog naoružanja, UNDP u BiH je danas u Banjoj Luci obilježio Međunarodni dan uništavanja oružja. Prikupljeno ilegalno oružje u BiH uništeno je u Livnici čelika “Jelšingrad”.

U Brčko Distriktu je prikupljeno 455 komada ilagalnog oružja, zatim u Zeničko-dobojskoj županiji 378, u Hercegovačko-neretvanskoj 101 komad oružja, MUP HBŽ pronašao je 39, dok je u Bosanskopodrinjskoj županiji prikupljeno 35 komada ilegalnog oružja.

Međunarodni dan uništavanja oružja treba da podsjeti na opasnost koju višak oružja, nedovoljno osigurano i ilegalno oružje predstavlja za sigurnost stanovništva.

Širenje lakog i malokalibarskog oružja i dalje utječe na sigurnost zapadnog Balkana, naveli su iz UNDP-a. 

Rukovoditelj projekta “Explode” Slobodan Bošković kazao je kako nije moguće utvrditi koliko još u BiH ima ilegalnog oružja, ali da je taj broj sigurno još velik.

Akcije kao što je današnja, dodao je, trebaju pomoći da se ilegalno naoružanje smanji na podnošljiv ili zanemarjiv postotak.

Projekt "Explode" je inicijativa koja se zasniva na Projektu kontrole malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini, koji provodi UNDP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?