Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

UNFPA i Britansko veleposlanstvo pozdravljaju donošenje Deklaracije MRV u BiH

30. lipnja 2017. u 15:25 0 komentara 120 prikaza

 Populacijski fond Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Britansko veleposlanstvo u BiH uputili su čestitke Međureligijskom vijeću (MRV) u Bosni i Hercegovini za dvadesetu godišnjicu posvećenog rada i upornosti na izgradnji i širenju zajedničke vizije tolerantnog, otvorenog i raznolikog društva u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

- Na ovaj značajan datum te povodom Međunarodnog dana protiv seksualnog nasilja u ratu, sa posebnim zadovoljstvom pozdravljamo potpisivanje povijesni važne Deklaracije Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini o suzbijanju stigmatizacije osoba koje su preživjele seksualno nasilje u ratu - navodi se u priopćenju UNFPA i Britansko veleposlanstvo u BiH.

Deklaracija je, kako se dodaje, jasan signal svakome da vjerske zajednice, vjerske vođe i svećenstvo jasno i nedvosmisleno osuđuju socijalnu isključenost, marginalizaciju i direktnu diskriminaciju koje društvo vrši nad osobama koje su preživjele seksualno nasilje u ratu.

Populacijski fond UN-a i Britansko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini stoje uz Međureligijsko vijeće u njegovim nastojanjima da umanji stigmatizaciju osoba koje su preživjele seksualno nasilje u ratu i nastavit će raditi na ovom pitanju ubuduće.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.