savjeti

Umorni ste i dekoncentrirani? Uvedite ove tri stvari u rutinu

Pixabay
31.07.2018.
u 16:19

Ako se budite umorni i tijekom dana vam je sve teško, vaš mozak je preopterećen. Ali, poput mišića, što ga više vježbate on je jači i otporniji. Ovako ćete se napuniti energijom i mentalnom snagom

Jutarnja rutina je jako bitna za rad mozga i bitno je da mu pružite dovoljno vježbe kako bi bio zdrav i učinkovit. Ne trebate rješavati Sudoku u 6 ujutro, dovoljno je da napravite jednu od ove tri jednostavne stvari.

1. Lagana vježba

Kada spavamo, cijelo tijelo i svi tjelesni sustavi se znatno usporavaju, a neki čak i staju. To vrijedi i za krvožilni sustav. Ako ujutro ne pokrenete cirkulaciju s nekim laganim vježbama, osjećat ćete se tromo i umorno tijekom cijelog dana, piše 24sata.hr. 

Nakon samo par minuta istezanja i par laganih vježbica vaše tijelo će se bolje osjećati. Također, ovo je najbrži način za pokretanje cirkulacije kako bi mozak što prije dobio dovoljnu zalihu kisika za cjelodnevni rad.

2. Pročitajte nešto

Ovo je jednostavan i zabavan način kako bi ostali informirani što se događa u vašoj okolini i u svijetu, istovremeno osvježavajući mozak s novim informacijama koje povezuje sa starim.

Pročitajte neki kratki članak o temi koja vas zanima. Ako imate volje, zadajte si da svaki dan naučite neku novu riječ. To će aktivirati vaš mozak već rano ujutro i kad dođete na posao lakše ćete započeti s dnevnim obvezama. 

3. Slušajte glazbu

Dodajte u jutarnju rutinu slušanje omiljenog benda ili žanra glazbe. Dok pripremate kavu ili za vrijeme šminkanja za posao, pustite glazbu, ali ne preglasno. Slušanje omiljenih tonova će vas opustiti, dati vam dodatni polet i aktivirati mozak bez napora.

Nakon samo par dana praćenja ovih savjeta vaš mozak će se ujutro puno lakše aktivirati, osjećat ćete se svježije i puni poleta, a i lakše ćete obavljati dnevne zadatke, piše portal Conscious Reminder.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?