rat u ukrajini

Ukrajina: "Rusi pucaju iz nuklearke"

27.07.2022.
u 17:47

Gradonačelnik ukrajinskog grada Enerhodara Dmitro Orlov optužio je ruske snage da područje okupirane nuklearne elektrane Zaporižje koriste kao tvrđavu iz koje pucaju po susjednom gradu.

"Okupatori koriste teško oružje u blizini nuklearne elektrane Zaporižje. Takve operacije zabilježene su proteklog tjedna. Okupatori granatiraju suprotnu obalu rijeke, odnosno grad Nikopol", rekao je Orlov za ukrajinsku televiziju Espreso TV.

"Dobro znaju da ukrajinska vojska neće odgovoriti"

"Vrlo dobro znaju da ukrajinske oružane snage neće odgovoriti na te napade jer bi mogle oštetiti nuklearnu elektranu", rekao je Orlov dodajući kako "okupatori koriste nuklearku Zaporižju kao tvrđavu".

Orlov se ne nalazi u Enerhodaru, gradu koji je pod ruskom okupacijom od početka rata, ali navodi kako je u stalnoj komunikaciji sa stanovnicima grada.

"Okupatori koriste radnike u elektrani i lokalno stanovništvo kao taoce. Otimaju ljude i drže ih u podrumima", tvrdi Orlov.

Ove tvrdnje nisu neovisno provjerene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije