BiH-Maroko:

Ukidanje viza za nositelje diplomatskih i posebnih putovnica

Ukidanje viza
03.08.2016.
u 17:06

Ministar vanjskih poslova BiH  Igor Crnadak i veleposlanik Kraljevine Maroko za BiH Moulay Abbes El Kadiri potpisali su danas u MVP-u BiH Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Maroko o uzajamnom ukidanju viza za nositelje diplomatskih, službenih i posebnih putovnica.

Sukladno odredbama Sporazuma nositelji diplomatskih, službenih i posebnih putovnica jedne zemlje moći će ući, tranzitirati ili boraviti na teritoriji druge zemlje bez vize u razdoblju do devedeset dana. Također se pojednostavljuje procedura reguliranja boravka članova diplomatskih misija jedne zemlje u drugoj za vrijeme trajanja mandata.

Potpisivanjem Sporazuma pokazan je interes Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Maroko za dinamiziranjem bilateralne suradnje i unapređenjem prijateljskih odnosa. Sporazum je korak ka konsolidaciji suradnje i doprinijet će boljoj razmjeni posjeta.

Ministar Crnadak je prije potpisivanja Sporazuma kratko razgovarao sa veleposlanikom El Kadirijem i izrazio zadovoljstvo zbog stalnog unapređenja i generalno dobrih i prijateljskih odnosa. Sugovornici su izrazili očekivanje da će se suradnja između dvije zemlje intenzivirati, posebno na ekonomskom planu, za što postoji obostrani interes, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije