Uhićen banjolučki bombaš Željko Stevanović

"Uhićeni bombaš je veoma okrutna osoba"

bombas
Foto: Arhiv
15.03.2014.
u 13:22

Stevanović je uhićen u blizini obiteljske kuće, sinoć nešto prije ponoći, a kad je zamijećen pokušao je pobjeći...

Načelnik CJS-a Banja Luka Mladen Marić priopćio je da je u tijeku kriminalistička obrada nad Željkom Stevanovićem, za kojeg se sumnja da je 13. ožujka bacio bombu na autobus Autoprijevoza od čega je smrtno stradao vozač Boro Topić. Neposredno nakon uhićenja, liječnici hitne pomoći pregledali su osumnjičenog i utvrdili da je stabilnog zdravstvenog stanja. Stevanović je lišen slobode neposredno prije ponoći 14. ožujka u ulici Ilije Garašanina u banjalučkom naselju Trapisti.

- Tijekom lišavanja slobode nije pružao otpor, osim što je pokušao da uhićenje izbjegne bijegom. Kod sebe nije imao nikakvo oružje i bio je u istoj odjeći u kojoj je, prema svjedočenju očevidaca, bio u trenutku kada je izvršio bombaški napad - naveo je Marić.

Prema njegovim riječima, Stevanović nije imao pomagače i sve vrijeme kretao se na otvorenom prostoru, u blizini mjesta gdje stanuje njegova obitelj i koje je bilo pod posebnim nadzorom policije tijekom potrage.

Iako nije bilo eksplicitnog odgovora da li je osumnjičeni priznao zločin koji mu se stavlja na teret, prema izjavi Marića, riječ je o "veoma okrutnoj osobi koja je iznijela niz detalja o kaznenom djelu koje mu se stavlja na teret".

Nakon okončanja kriminalističke obrade Stevanović će biti predat okružnom tužiteljstvu na daljnje postupanje.

Kako je riječ o psihičkom bolesniku, smatra Marić, u skladu s odredbama Zakona o kaznenom postupku, najvjerojatnije će nad njim biti izvršeno psihijatrijsko vještačenje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?