Akcija SIPA-e

Uhićen Saša Savinović za ratne zločine u Mostaru

SIPA UHIĆENJE
28.10.2015.
u 14:22

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u jutarnjim satima na području Mostara, uhićen je Saša Savinović, rođen 08.03.1975. godine u Mostaru, gdje je i nastanjen, državljanin BiH, osumnjičeni za ratne zločine počinjene na području Mostara.

Uhićenje, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, izvršili su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, priopćeno je danas iz Tužiteljstva BiH.

Saša Savinoć je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen da je tijekom srpnja 1992. godine, kao pripadnik Antiterorističke grupe (ATG) “Benko Penavić“, odveo iz stana i izvršio ubojstvo četiri civila bošnjačke nacionalnosti na području Mostara.

Saša Savinović uhićen je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti.

Nakon uhićenja, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?