NYON

UEFA svaki izgred drakonski kazni, BiH zbog poruka mržnje pod povećalom

15.11.2023.
u 15:01

Krovna kuća europskog nogometa (UEFA) odredila je nedavno žestoke kazne za Nogometni savez BiH zbog navijačkih nereda na utakmicama reprezentacije BiH protiv Lihtenštajna i Portugala. Nogometni savez tako mora platiti UEFA-i iznos od 66.000 eura (oko 130.000 KM), što je jedna od najvećih kazni za bh. nogomet. Navijači BiH namjerno su prekinuli utakmicu u Lihtenštajnu u dva navrata ubacivanjem baklji na teren uz poruke “Savez, napolje”. Zbog utakmice protiv Lihtenštajna Nogometni savez BiH mora platiti 20.000 eura kazne te je zabranjena i prodaja ulaznica za iduću gostujuću utakmicu zbog ubacivanja baklji i pirotehničkih sredstava. I to nije bilo sve. UEFA je kaznila Nogometni savez BiH i zbog utakmice u Zenici odigrane protiv Portugala, i to još većom novčanom kaznom zbog više odvojenih incidenata.

- Nogometni savez BiH će u skladu s odlukama Disciplinskog tijela UEFA-e provesti zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za iduću gostujuću utakmicu u okviru kvalifikacija za Euro 2024. godine. Zabrana se odnosi na sljedeću kvalifikacijsku utakmicu koju reprezentacija BiH igra kao gost protiv reprezentacije Luksemburga u okviru kvalifikacija za Euro ovoga tjedna, točnije 16. studenoga 2023. Dio tribina bit će zatvoren na utakmici koju reprezentacija BiH igra kao domaćin protiv A reprezentacije Slovačke u Zenici (stadion Bilino Polje) 19. studenoga 2023., objavio je nakon UEFA-inih kazni Nogometni savez BiH. Krovna kuća europskog nogometa (UEFA) drakonski kažnjava svaki izgred na utakmicama, posebno, kako se i vidi u objavljenim kaznama ne samo BiH nego i drugima, kada je u pitanju uporaba pirotehničkih sredstava. Kakva bi tek kazna bila da se UEFA pita za incidente na utakmici Velež - Zrinjski.

Zbog ovakvih izgreda dijela navijača, antisemitizma i poruka mržnje koje se ističu transparentima, natpisima, povicima... pod povećalom je cijela BiH, koja ovakvim slikama s utakmica šalje u svijet ružnu poruku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije