šarović:

Učinjen prvi značajniji uspjeh u dobivanju dozvole za izvoz 'crvenog mesa' u EU

23.02.2018.
u 11:24

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas je izjavio da su nadležna tijela Europske komisije Bosni i Hercegovini odobrila Plan praćenja rezidua za "crveno meso" (meso goveda, ovaca i svinja), što je prvi krupan korak u procesu odobravanja izvoza i ove posljednje vrste mesa u Europsku uniju.

- Već nekoliko godina Ured  za veterinarstvo BiH i nadležna inspekcijska tijela i službe iz Republike Srpske i Federacije BiH vrše pripreme i implementiraju planove praćenja rezidua kod živih životinja i sirovina životinjskog porijekla, a za provođenje ove aktivnosti Vijeće ministara svake godine iz proračuna osigurava sredstva  od 550.000 KM. Slijedi uvrštavanje Bosne i Hercegovine na listu zemalja koje imaju odobren Plan praćenja rezidua - izjavio je ministar Šarović.

Naglasio je da je  nakon dobivanja dozvole za izvoz u EU proizvoda ribarstva, mlijeka, meda, mesa peradi i proizvoda od mesa peradi, voća i povrća, odnosno krompira kao najosjetljivije vrste, stvoren važan preduvjet za skoro dobivanje dozvole i za posljednju vrstu mesa i proizvoda životinjskog porijekla, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?